Евродепутатът Ангел Джамбазки ще внесе сигнал до главния прокурор Сотир

...
Евродепутатът Ангел Джамбазки ще внесе сигнал до главния прокурор Сотир
Коментари Харесай

Джамбазки ще подаде сигнал до Цацаров заради исканията на ДОСТ за признаване на турско малцинство

Евродепутатът Ангел Джамбазки ще внесе сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров поради стартирането на национална подписка на партия ДОСТ с искане за законово признание на статут на национално малцинство. Това излиза наяве от негова обява в формалната му страница във facebook.
" Не стигат разкритията за съмнителни имотни покупко-продажби на участници във властта, не стига безобразното и безконтролно държание на част от българските представители в Екологичен потенциал, които с неприемливото си неявяване от работата, за която им се заплаща, предадоха ползите на българските жители и гласоподаватели и в този момент мънкат нелепи, глупави, нагли оправдания и неистини, като се топят и изобличават едни-други, само че и този изпълзя от турската дупка в която се беше напъхал ", написа Джамбазки.
" Партия " ДОСТ е турска партия. Партия на Ердоган. Пета колона на Ердоган в България, също както и дианетското мюфтийство. Това са антибългарски организации. Те би трябвало да бъдат неразрешени, а заговорниците съдени и наказани за национално изменничество.
Искането за признание на каквото и да е " малцинство " на българска територия е неприемливо и противоконституционно. На територията на Република България няма никакви национални малцинства, има етнически общности и групи, само че всички те са интегрална част от единното и неделимо българско Отечество ", добавя той.
Пиша на Главния Прокурор на Република България сигнал с искане да проверява това действие като закононарушение по глава Първа от Наказателния кодекс на Република България, а точно: " Престъпления против републиката ", приключва евродепутатът.
Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че партия ДОСТ стартира национална подписка с искане за законово признание на статут на национално малцинство, оповестиха от пресцентъра на политическата групировка на Лютви Местан. " Обръщаме се към всички представители на малцинствата, както самоуверено и самоотвержено се противопоставихме на асимилаторската политика на комунистическата партия и тоталитарната страна, по този начин и в този момент, в условия на народна власт да желаяме самоуверено и отговорно това, което по право ни принадлежи според интернационалните контракти. Всеки човек се ражда със своята еднаквост – етническа, религиозна и културна, и с правата, свързани с нея. Признаването и гарантирането им е симптом на цивилизационна политика, а отричането им – ни повече, ни по-малко, е пещерен шовинизъм и дискриминация, несъвместими със статуса на България – член на НАТО и Европейски Съюз ", показват в писмото си, изпратено до медиите, от партията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР