Евродепутатът Андрей Новаков, заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и зам.-министърът

...
Евродепутатът Андрей Новаков, заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и зам.-министърът
Коментари Харесай

Евродепутат и заместник-министри оцениха високо фестивала „Francofolies. Благоевград“

Евродепутатът Андрей Новаков, заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, дойдоха в Благоевград за IV издание на фестивала “Francofolies.Благоевград “.

Те, дружно с президента на фестивала Жерар Пон и регионалния шеф Бисер Михайлов оцениха чудесно резултатите от провежданото огромното музикално събитие.

Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов благодари на всички за поддръжката, включително на министерствата на туризма, на външните работи, на културата, на образованието и общественото министерство.

„ Когато локалната и централната власт работят в една посока, резултатите са налице. Непрекъснато надграждаме фестивала. Освен Младежкия модул, тази година, Благоевград поддържа и обществената идея за достъп на хора в неравностойно състояние пред сцената на фестивала. Целта ни е да реализираме един приключен туристически артикул. Стъпка по стъпка, доста поредно изпълняваме политиката си “, съобщи кметът Камбитов. Той добави, че идната година ще бъде осъществен още един огромен фестивал на територията на Благоевград.

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева изрази възхищението си от организацията и провеждането на фестивала и акцентира изгодите от него. „ Министерство на туризма поддържа сходни начинания. Фестивали, които приковават вниманието на туристите, спомагат да създадем България целогодишна туристическа дестинация. Благодарим на Община Благоевград, че работи поредно и надгражда това събитие. Неслучайно, точно Благоевград, завоюва наградата „ Туристическо събитие на годината “ за 2017. Резултатите демонстрират, че в действителност вървим в една посока. Приходите в Благоевград бележат растеж. “, сподели зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева. Тя благодари за напъните и ентусиазма и заявява безспорна подготвеност и за бъдеща взаимна работа сред Министерство на туризма и Община Благоевград.

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев също поздрави кмета доктор Атанас Камбитов и Община Благоевград за сполучливото осъществяване на фестивала. „ По линия на външната ни политика, интензивността ни във франкофонската общественост е с подчертана значимост. Този фестивал стабилно се наложи в културния календар на страната, в това време построява и едни доста постоянни обичаи в Благоевград. Ако се абстрахираме от стопански изгоди, които, уверен съм са доста съществени, то той демонстрира и една политическа страна, която също е доста значима за страната “, съобщи зам.-министър Георгиев.

Кметът Камбитов и неговият екип бяха поздравени и от президента на фестивала „ Франкофоли “ Жерар Пон.
„ Изключително съм горделив да видя името „ Франкофоли “ на тази прелестна сцена. Мисля, че създателят на фестивала Жан Луи Фулкие, би бил доста благополучен, че „ Франкофоли “ съществува и през днешния ден. Спомням си първата година, когато господин Камбитов беше самичък в тази борба, само че в това време беше токова упорит, това нещо да се случи. Сега мисля, че би трябвало да пристигна и да оказва помощ при организацията на фестивала в Ла Рошел “, с усмивка съобщи Жерар Пон. Той сподели, че ще работи в посока привличане на български актьори за изяви в Ла Рошел.

Андрей Новаков, който дойде в Благоевград със своето семейство, акцентира, че постоянно се връща в Благоевград с топли усеща. „ Тук съм по линия на сърцето си. Колегите от Община Благоевград не престават да са част от моя професионален кръг “, призна Андрей Новаков.

На събитието участва и регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов, който съобщи, че с помощта на напъните на управлението на Община Благоевград, регионалният център е на картата на най-мащабните международни събития. „ Убеден съм, че ще продължим да надграждаме и в идващите години и сцените на „ Франкофоли “ ще се уголемяват, с цел да реализираме мащаба на фестивала в Ла Рошел. “, сподели регионалният шеф Бисер Михайлов.

Първата фестивална вечер от IV издание на „ Франкофоли “ мина при извънредно огромен интерес. В Благоевград дойдоха туристи от България и света, с цел да бъдат част от огромното събитие.
Благодарение на фестивала, Благоевград бе включен в класацията „ Голямата обиколка “ на Министерство на външните работи на Франция през 2017 година и стана част от 100-те най-големи франкофонски събития.
 dsc_0891  dsc_0900  dsc_0918
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР