Евродепутатът Андрей Новаков ще настоява средствата по кохезионната политика след

...
Евродепутатът Андрей Новаков ще настоява средствата по кохезионната политика след
Коментари Харесай

Новаков: Средствата по кохезионната политика след 2020-а година трябва да се увеличат

Евродепутатът Андрей Новаков ще упорства средствата по кохезионната политика след 2020 година да се усилят. За през днешния ден е очакван спор по тематиката в Европейския парламент, проведен от групата на Европейската национална партия.

Пред БНР Новаков съобщи, че няколко дни преди представянето на отчета си в Комисията по районно развиване ще упорства за нарастване на средствата по всички фондове за развиване на районите, за кохезионна политика, както и за възобновяване на каузи на съфинансиране от Европейски Съюз към най-слабо развитите райони.

„ Има доста гласове, които се чуват, в това число и за понижаване на парите за кохезионна политика, само че аз смятам, че не просто ще бъдат понижени и изключително, когато приказваме за България, само че в противен случай - ще отбележим и някакво нарастване за нашата страна “, съобщи Новаков.

На въпрос по какъв начин тъкмо ще убеди скептичните страни-членки, че парите по кохезионната политика би трябвало освен да се запазят, само че и усилят, Новаков сподели: „ Няма да скрия, че имах много диалози досега по отношение на размера на средства, които би трябвало да заделим за кохезионна политика - дали би трябвало да са 330 милиарда, дали би трябвало да са 370 милиарда - на всеки от тях им споделям, че имаме доста планове, които са витрина на политиката на доближаване на Европейски Съюз, в това число и в България. Ефектът от някои от тях към този момент се вижда едвам няколко години по-късно. Всеки, който има терзания дали тези пари отиват по предопределение и дали оказват помощ на хората, може да се убеди с очите си “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР