Евроатлантическият център за сигурност е нещо различно и няма защо

...
Евроатлантическият център за сигурност е нещо различно и няма защо
Коментари Харесай

Тръстът на Цветанов няма да се притеснява да критикува политици

Евроатлантическият център за сигурност е нещо друго и няма за какво да се тормозя от политически вреди, съобщи пред БНР Кристиян Шкварек, който е част от екипа на Цветан Цветанов в новата неправителствена организация.

„ Центърът ще се занимава с всевъзможен тип неща, които са свързани значително с геополитическата страна на сигурността и политиката. Не е въпросът единствено в евроатлантизма и НАТО, сигурността има доста аспекти. Сигурността непрекъснато еволюира като тематика и затова би трябвало да еволюира и отговорът по отношение на нея, а не да стоим с упованието, че откакто сме влезнали в НАТО, всичко ще бъде съвършено, без значение какъв брой време минава “, разяснява Шкварек.

Според него досегашните организации в тази сфера са най-вече по-политически ориентирани.

Евроатлантическият център за сигурност ще бъде изцяло справедлив и експертно ще се занимава с всяка една тематика, заявява Кристиян Шкварек и акцентира, че няма да има политическа интервенция и няма да се тормозят да подлагат на критика който и да е.

Той разяснява и шпионския скандал с „ Русофили “:

„ До огромна степен в България има особеност от позиция на този скандал. Толкова дълги години в България има директна интервенция на Русия в политическите партии и политическия живот и никой нищо не прави по този въпрос, няма никаква сериозна интервенция от страна на властта, в този момент внезапно се появи такова нещо. Защо е това? Според мен отговорът е споменаването на името на Цветан Василев и по скоро вътрешните спорове на хора по високите етажи на властта у нас, а не някаква смяна в отношението към Русия “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР