Евроарламентът одобри днес 3,08 млрд евро помощ за Европейския съюз,

...
Евроарламентът одобри днес 3,08 млрд евро помощ за Европейския съюз,
Коментари Харесай

Евродепутатите освобождават над 3 млрд. евро в подкрепа на сектора на здравеопазването в ЕС

Евроарламентът утвърди през днешния ден 3,08 млрд евро помощ за Европейския съюз, като средствата ще са за повече проби, помощ за лекарите и медицинските сестри, които се грижат за болните, оповестиха от пресцентъра на Екологичен потенциал в София.

Европейските средства ще подкрепят директно системите на опазването на здравето в страните членки на Европейски Съюз в битката им с пандемията от ковид. Инициативата ще разреши на Европейски Съюз да закупи незабавни медицински консумативи като маски и кислородни апарати, да транспортира здравно съоръжение и пациенти в трансгранични райони, да финансира назначението на спомагателни медицински експерти, които да бъдат ситуирани в горещи точки в Европейския съюз, както и да подкрепя страните членки при построяването на преносими лечебни заведения.

Средствата от бюджета на Европейски Съюз ще бъдат ориентирани главно посредством Инструмента за незабавна поддръжка (2,7 милиарда евро) и посредством програмата rescEU (380 млн.евро).

Пакетът включва спомагателни средства по линия на Механизма за гражданска отбрана (45 млн. евро) за финансиране на полетите за репатриране на европейски жители, блокирани в трети страни; спомагателни средства за Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите (3,6 млн. евро), както и 350 млн. евро в помощ на Гърция, която се бори с възходящия мигрантски напън и 100 млн. евро в поддръжка на възобновяване на Албания след земетресението.

Евродепутатите от комисията по бюджети на Екологичен потенциал (BUDG) още през март приканиха за активизиране на наличните финансови средства в бюджета за 2020 г. 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те също търсят сензации и драматизъм, тъй като това им носи посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Израб
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР