Евопрокурор №1 Лаура Кьовеши получава сигнал за поредната измамна схема

...
Евопрокурор №1 Лаура Кьовеши получава сигнал за поредната измамна схема
Коментари Харесай

Narod.bg до Лаура Кьовеши: Димитър Бръчков разкости 2 пречиствателни станции за 3,2 млн., какво планира кметът на Петрич

Евопрокурор №1 Лаура Кьовеши получава сигнал за следващата лъжлива скица с европейски пари, спретната от сръчния кмет на Петрич Димитър Бръчков. Разследване на Narod.bg откри, че градоначалникът, против който се водят десетки дознания и прокурорски преписки, е основен воин и в ощетяваща Европейски Съюз бюджета скица със градежа на пречиствателни станции в селата Габрене и Михнево.

Проектът за пречиствателни станции за отпадни води (ПСОВ) е пуснат през 2013-а по времето на някогашния властник Вельо Илиев и е за 2 609 605,71 лева без Данък добавена стойност, т.е., 3 131 526.85 лева с налога.

Финансирането е с европейски средства по размер 321 „ Основни услуги за популацията и стопанската система в селските региони “ според Договор №01/321/01675/21.12.2013 година

През 2015 година планът за двете ПОСВ е извоюван и Община Петрич построява пречиствателни станции в Михнево и Габрене, които, обаче, по този начин и не проработили.

В първата част от нашето следствие ще ви разкажем ориста на чисто новото съоръжение за най-малко 1,5 млн., предопределено за станцията в Михнево, който първа е била разкостена от екипа на кмета с колумбийски привички Димитър Бръчков.

През ноември, незабавно при встъпването си в служба след локалния избор на 25 октомври 2015-а, когато става кмет за сефте, Бръчков пуска писмено плана, с цел да се вземат сладките европейски пари сякаш за богатството на жителите на община Петрич.

Смята се, че комисионната тук му се е изплъзнала, тъй като не бил решен казусът с трасето за ток, за проработят двете ПОСВ.

„ Експертите “ на Бръчката обаче докарали договарянията с ЧЕЗ до под кривата круша – оказало се, че ток няма да има, разновидността бил зареждането да минава през дизелови генератори, което обаче, майната му на чистия въздух, бил най-натоварващия общинския бюджет вид.

Затова и пробитият кмет на Петрич подхваща нова тактика – изчаква да изтекат петте години по проекта за резистентност от 2016 до 2021, след което стартира дивашко разколачване на техниката.

Реклама

Схемата била добре замислена – чисто новото съоръжение – ел. помпи, ел. мотори и пречиствателната апаратура, трафопост, даже и осветителните тела, да бъде употребявано в плануваната пречиствателна станция за Петрич, чиято поръчка бе за 16 милиона лв..

Така за времето от 21.03.2022 година до 24.03.2022 година оборудването на станцията в Михнево е разколачено и изнесено…

За самозабравилите се управници няма невъзможни неща – проектът бил да се подменят табелите на машините, оборудването да се написа като преди малко доставено, а спестените пари се поделят сред верните хора.

За неволя на Бръчката и тази пречиствателна станция остава единствено в областта на положителните пожелания.

 Бръчков прави първа копка на станцията в с. Първомай…

Така се стига до проект Б: на 12 юни 2023-а, доскоро повече от месец, Димитър Бръчков въодушевено прави първа копка на нов план за пречиствателна станция в с. Първомай за за 1 892 651,62 лв. с Данък добавена стойност.

Източникът на Narod.bg е безапелационен, че техниката за Михнево ще бъде пробутано в тази ПСОВ, само че по документи ще е новозакупено….

 Чисто новото съоръжение за станцията в Михнево е зарязано в двора на ВиК, до момента в който му намерят място в следващия корупционен план

Работа на българските прокурори към Лаура Кьовеши е да проследят развоя на следващата скица на Димитър Бръчков, Narod.bg ще помогне с документи и фотоси.

Междувременно цялата техника от невидялата бял ден станция в с. Михнево е прибрана във ВиК-Петрич в очакване да бъде превозена към новия обект в Първомай.

ОЧАКВАЙТЕ единствено в Narod.bg ориста на ПСОВ в с. Габрене с документи и фотоси

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР