Еволюцията на технологиите достигна равнище, в което всичко в живота

...
Еволюцията на технологиите достигна равнище, в което всичко в живота
Коментари Харесай

Петте най-разпространени мита за децата и технологиите

Еволюцията на технологиите доближи ниво, в което всичко в живота ни се намира на един клик разстояние – онлайн извършване на покупки, образование, работа и развлечение – всичко може да бъде намерено бързо, елементарно и прелестно, до момента в който се любуваме на комфорта на домовете си или до момента в който пътуваме.

Разбира се, всичко има своята цена – технологиите повлияват освен всекидневието и живота ни, само че и този на децата ни.

 таблет деца родител технологии Thinkstock

Кои са 5-те най-разпространени мита за децата и технологиите и по какъв начин да се оправим с тях?

Мит 1: Технологиите нарушават съня на децата

Проучванията демонстрират, че проблеми със съня имат деца с прекомерно натоварена стратегия и наситено с интензивности всекидневие - купища домашни и спомагателни просветителни занимания, спортни занимания след учебно заведение и театрални постановки в почивните дни са единствено част от уговорките, които съпътстват дневния график на доста деца. В допълнение с гледането на телевизия вечер, статистически към 3 часа дневно, получаваме съвършената рецепта за “смущения в съня.”

 дете деца таблет преносим компютър интернет онлайн технологии Thinkstock

Специалистите поучават родителите да се погрижат за ефикасната отмора на децата си и да прекарват повече време дружно на открито – разходка в парка или игра на детската площадка след учебно заведение е сполучлив вид по това време на годината - слънчевите лъчи спомагат за по-спокойния и добър сън.

Мит 2: Технологиите нарушават връзката вкъщи

Гледането на телевизия и работата на компютър вкъщи неизбежно повлияват връзката в отрицателен аспект. Специалистите предлагат фамилията да прекарва повече време дружно в общи занимания и да провежда един път седмично фамилна кино-вечер или шампионат с децата на обичаните им видео игри. Така ще имат опцията да бъдат по-близо до тях и да научат повече за нещата, които същински ги вълнуват и за ползите им.

Мит 3: Технологиите за отговорни за ниския триумф в учебно заведение

Много родители се притесняват, че дългото време, което децата прекарват пред компютъра, повлиява триумфа им в учебно заведение, тъй като провокира недостиг на вниманието у “дигиталните деца”. Общоприето е също по този начин схващането, че децата през днешния ден не обичат да четат книги.

Всъщност проучванията на немската фондация за поощряване на четенето Stiftung Lesen демонстрират, че децата са положително настроени към електронните книги и са надалеч по-склонни да “посегнат” към издание, което има електронна версия, по отношение на хартиеното копие. Според проучване на Scholastic and Harrison, 80% от децата, които четат електронни книги, одобряват с ненаситност и хартиените издания.

 таблет деца родител технологии Thinkstock

Мит 4: Технологиите повлияват физическата интензивност

Времето, прекарано с цифровите устройства в ръка, постоянно се свързва с понижено време за физическа интензивност и спорт, както и с повишаването на риска децата да се пристрастят към устройствата си и цифровите развлечения.

Педиатрите предлагат на родителите да лимитират – не да не разрешават –прекараното време пред екрана на компютъра и тв приемника и да насърчат децата си да спортуват, като ги запишат на извънкласни занимания или им предложат разнообразни други възможности за интензивно потребление на технологиите, които развиват творчеството им и са потребни за образованието.

В интернет могат да бъдат открити разнообразни онлайн видеа, които изясняват основите на всеки спорт, който би заинтересувал децата, а Wii заниманията могат да трансфорат хола в спортна площадка. Винаги има метод светът на технологиите да стане част от действителния живот на децата по един занимателен и допълващ го метод.

 таблет деца родител технологии Thinkstock

Мит 5: Технологиите “заплашват” душeвността на децата

Твърде доста секс и принуждение, алкохол, непочтено държание, вулгаризми и опиати – по този начин можем да опишем 2/3 от предаваното наличие по малкия екран, очевидци на което стават деца в незряла възраст. Рекламите въпреки това предизвикват интензивно консуматорското държание и покупките на нездравословни или така наречен “джънк” храни, което неизбежно повлиява навиците на децата.

Експерти в региона на детската логика на психиката поучават родителите да беседват и слушат интензивно децата си, да се интересуват от техните потребности и упования, както и да посветят време и старания, с цел да сортират усърдно наличието, което доближава до децата им най-малко до 12 годишна възраст. Това визира както игрите, по този начин и телевизионното наличие - смята се, че на 12 години децата към този момент са овладели нереалното мислене и към този момент са в положение да вършат разлика сред действителността и абстрактността и да отделят двете.

 семейство таблет деца коледа празник фейсбук технологии Thinkstock

Технологиите през днешния ден са инструмент, който забавлява децата, който им оказва помощ да споделят, който подкрепя просветителния им развой и е отговорност на родителите и обществото да възпитават използването на технологиите, с цел да служат те на децата, а не противоположното.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР