Ево Моралес, който преди два дни подаде оставка под натиска

...
Ево Моралес, който преди два дни подаде оставка под натиска
Коментари Харесай

Ево Моралес напусна Боливия

Ево Моралес, който преди два дни подаде оставка под натиска на военните като президент на Боливия, заяви, че отлита за Мексико - страната, която му даде политическо леговище, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Външният министър на Мексико Марсело Ебрард удостовери доскоро, че Моралес към този момент е на борда на мексиканския аероплан, пристигнал тази нощ в Боливия да го води.

Според телевизия " Унител ", представена от Ройтерс, мексиканският самолетът е кацнал и отлетял от летището в боливийския град Чиморе с Моралес на борда.

" Братя и сестри, аз изхвърчам за Мексико с признателност за безкористността на тази братска страна, която ни предложи леговище, с цел да избави нашите животи, - написа Моралес в " Туитър ". - Боли ме, че напущам страната по политически аргументи. Но аз постоянно ще мисля за вас. Ще се върна скоро с нови сили и сила. "

Военен аероплан от Мексико - страната, която предложи политическо леговище на принудения да подаде оставка боливийски президент Ево Моралес, кацна за презареждане с гориво в перуанската столица Лима на път за Боливия, предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирайки известие на перуанското външно министерство.

В известието се споделя, че след презареждане самолетът е отлетял в 23:30 ч по Гринуич (1:30 ч бълг. време) за Боливия.

Не се оповестява нищо за местонахождението на самия Моралес.

Обявявайки решението на Мексико да даде леговище на някогашния боливийски президент, мексиканският външен министър Марсело Ебрард не сподели къде се намира Моралес сега, само че добави, че " вилнеещи групи " са нападнали дома му. Според Ройтерс се счита, че той е отлетял с президентския си аероплан за провинция Чапаре, което е цитадела на неговите последователи, напомня Българска телеграфна агенция.

Ебрард се обърна към боливийските управляващи да подсигуряват, че той безвредно ще напусне страната, което съгласно него е тяхно обвързване " според интернационалното право ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР