EVN Топлофикация отличи Медицински университет Пловдив със свидетелство за значителен

...
EVN Топлофикация отличи Медицински университет Пловдив със свидетелство за значителен
Коментари Харесай

EVN Топлофикация отличи Медицински университет Пловдив за ползване на екологично чиста топлинна енергия


EVN Топлофикация отличи Медицински университет Пловдив със удостоверение за забележителен принос към качеството на въздуха и околната среда на град Пловдив. С потреблението на екологично чисто централно отопление от EVN Топлофикация, МУ Пловдив способства за по-чистия въздух в Пловдив.

От името на EVN Топлофикация свидетелството беше връчено от господин Робърт Дик, районен управител на EVN, на проф. доктор Стефан Костянев, ректор на МУ Пловдив.

През отоплителен сезон 2017/18 година клиниката е консумирала над 1405 MWh (мегаватчаса) топлинна сила и по този метод е икономисала повече от 563 тона нездравословни излъчвания въглероден диоксид във въздуха на Пловдив.

МУ Пловдив употребява услугите доставка на гореща вода и централно отопление. Здравното заведение беше топлофицирано през последните години като част от цялостното развиване на топлопреносната мрежа по бул. „ Васил Априлов “ и ул. „ Любен Каравелов “.

Модерната когенерационна централа на EVN Tоплофикация не отделя във въздуха на Пловдив серни диоксиди, фини прахови частици (ФПЧ) и диоксини.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР