EVN ще поеме разходите за електроенергията, изразходвана за изсушаването на

...
EVN ще поеме разходите за електроенергията, изразходвана за изсушаването на
Коментари Харесай

EVN поема разходите за изсушаването на наводнените къщи в община Камено

EVN ще поеме разноските за електрическата енергия, изразходвана за изсушаването на засегнатите при наводненията в община Камено къщи.

Припомняме, че през вчерашния ден омбудсманът Мая Манолова прикани електроразпределителното сдружение да опрости задачите или най-малко част от сметките на жителите в община Камено. Причината - БЧК предоставиха на бедстващите уреди, с които те да всмукват влагата от къщите си, само че уредите харчат доста електрическа енергия, а хората се опасяват за размера на сметката си за ток.

От сдружението обявиха, че ще обезпечат активността на абсорбаторите на влага като за задачата компанията ще подържа връзка с кмета на община Камено Жельо Вардунски, с който ще бъдат координирани и в допълнение дейности за възобновяване на потърпевшите села. Тези дейности обгръщат корекция на паднали огради и други. Доброволци от програмата за корпоративно доброволчество на електроразпределителното сдружение ще се включат и в цялостната активност по възобновяване на естествения темп на живот в потърпевшите села.

От енергодружеството напомнят и че са съдействали на потърпевшите села в община Камено още от първите часове на пороите, когато спешните екипи са съумели да възстановят електрозахранването в оптимално къс период и макар тежките условия.

Към момента Националната дарителска акция на БЧК за подкрепяне на бедстващите хора е събрала над 250 хиляди лева Всеки, който има опция да подари средства за подпомагането на потърпевшите хора при наводненията в област Бургас, може да поддържа Националната самодейност на БЧК: посредством SMS на къс номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за акциите на БЧК са освободени от ДДС; посредством on-line дарения на уеб страницата на организацията; на банковата сметка на БЧК: Банка: УниКредит Булбанк IBAN: BG29UNCR70001506750406 BIC: UNCRBGSF Адрес: ул. "Калоян " 3, София 1000, България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР