ЕВН (Електроразпределение - ЮГ) ще обжалва решението на Районен съд

...
ЕВН (Електроразпределение - ЮГ) ще обжалва решението на Районен съд
Коментари Харесай

ЕВН обжалва 3 млн. лв. глоба заради монтаж на електромер

ЕВН (Електроразпределение - ЮГ) ще апелира решението на Районен съд – Пловдив , съгласно което енергийното сдружение би трябвало да заплати 3 млн. лева санкция . Това оповестиха за Дарик от отдел „ Комуникации “ на монополиста. Според съда глобата е за непозволено унищожаване и слагане на електромер . Наказателното разпореждане е издадено от Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР).
 

В края на декември 2016 година техници на ЕВН с менили електромера на домакинство в пловдивско село без на място да е имало притежател на парцела и в наличието единствено на един очевидец . Стопаните подали тъжба до КЕВР, а казусът бил избран от сдружението като незначителен, като показали, че има и нарушавания в наказателното разпореждане. Районният съд отхвърлил претекстовете на ЕВН.
 

Това н е е първият случай, в който енергийният монополист си разрешава да извърши непозволена промяна на електромер, се споделя в решението на магистратите. Днес е крайният период, в който ЕВН може да апелира пред по-високата инстанция. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР