Евлоги Станоев - Бирмата и синовете му Георги и Антон

...
Евлоги Станоев - Бирмата и синовете му Георги и Антон
Коментари Харесай

Издирват Бирмата и синовете му заради нелегано производство на цигари

Евлоги Станоев - Бирмата и синовете му Георги и Антон се търсят като участници в незаконна група за произвеждане на незаконни цигари. 

Тримата са се укрили, а обвиняванията са им повдигнати задочно, стана ясно от думите на краткотрайния началник на Специализираната прокуратура Даниела Начева.

" За един от тях има информация, че е напуснал рамките на страната. Другите двама най-вероятно са в България, подхванати са дейности за издирването им. При състояние, че тези заводи, за които установихме, че са били следени от тях, бяха разрушени преди 20 дни е напълно обикновено тези лица да се укриват. Предприели сме ограничения, търсям ги “, сподели тя.

Начева изясни, че поради незаконните заводи за цигари са повдигнати обвинявания на общо 9 души за присъединяване в проведена незаконна група.

" Трима от тях са част от упрекнатите от Пловдив, арестувани за акцизни артикули без бандерол. Останалите шест лица са се занимавали с финансирането на тези заводи – осигурявали са лица, на чието име да бъдат пространствата, в които са държани машините за произвеждане на тютюн ", изясни тя и добави, че част от арестуваните са престъпно проявени – съдени са за трафик на опиати, за нанасяне на телесни повреди, един от тях е регистриран и за ликвидиране.

Миналата седмица бяха претърсени офиси на сдружения в гр. София, стопанисващи заведенията „ Везувий “ и „ Сръбски ресторант Бест “. Според изявления в медиите ресторант " Везувий ", който се намира в столичния квартал „ Иван Вазов “, се свързва с Лидия Станоева. Тя е майка на Георги Станоев - Бирмата, който е бивше гадже на фолк певицата Преслава. Сръбски ресторант Бест пък е благосъстоятелност на бащата - Евлоги Станоев – Голямата Бирма. На самата Лидия Станоева не са повдигнати обвинявания. 

Акцията беше част от следствие, определяне и задържане на хора от разнообразни равнища на проведена незаконна група.

На 24 август 2018 година Окръжна прокуратура - Пловдив притегли като обвинени 23 лица за държане на акцизни артикули без бандерол – цигари. Лицата бяха открити в четири нелегално работещи заводи на територията на страната – в гр. Дупница, в гр. Горна Оряховица и в гр. Тутракан. Общото количество на акцизните артикули без бандерол, които са били открити и конфискувани тогава е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лв., както и 190 000 кутии цигари от разнообразни марки, на стойност 1 млн. и 500 хиляди лв.. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР