Евгения Овчарова, директор Дигитално преживяване в Теленор, каза че са

...
Евгения Овчарова, директор Дигитално преживяване в Теленор, каза че са
Коментари Харесай

"Теленор" вече предлага продажба на телефони и услуги през сайта си

Евгения Овчарова, шеф " Дигитално прекарване " в " Теленор ", сподели че са се забавили с стартирането на уеб страницата, защото са желали да стане " допустимо най-добре и най-сигурно ".

[Telenor] Още по тематиката
Приходите на " Теленор " порастват и през третото тримесечие

Компанията завърши първия си регистриран интервал като част от чешката PPF
8 ное 2018
Приходите и облагата на " А1 България " порастват и през третото тримесечие

Телекомът регистрира и по-висок междинен доход от краен консуматор
17 окт 2018 Мобилният оператор " Теленор " пусна на пазара собствен онлайн магазин. Той ще носи името " Купи онлайн " и ще бъде наличен през формалния уебсайт на телекома. През него потребителите ще могат да купуват мобилни устройства и аксесоари, както и да възобновяват договорите си.

Компанията означи, че се е забавила с стартирането на услугата на пазара, като и двата съперника на компанията на българския пазар - " А1 България " и БТК, към този момент имат работещи онлайн магазини. " Това е нещо, което от дълго време обещаваме. Знаем, че закъсняхме, само че клиентите към този момент могат да се възползват от услугата ", разяснява при представянето на услугата пред медии Горан Маркович, маркетинг шеф в " Теленор ". Магазинът към този момент е деен и през него са направени първите поръчки, оповестиха от компанията.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Отличителните черти

Услугата " Купи онлайн " ще заложи на модел с безвъзмездна доставка до всяко място в страната без значение от размера на покупката. " Теленор " ще работи с куриерската компания " Европът ". От телекома са обърнали внимание и на сигурността на онлайн заплащанията. Те ще могат да бъдат одобрявани посредством карти на Visa и Mastercard, а системата за заплащане е създадена от немската компания Wirecard.

Някои артикули от портфолиото на " Теленор " ще могат да бъдат купувани единствено през онлайн магазина и няма да бъдат налични във физическите обекти.

" Причините за забавянето са доста. Искахме да стане допустимо най-добре и най-сигурно ", разяснява Евгения Овчарова, шеф " Дигитално прекарване " в " Теленор ". Тя добави, че работата по услугата ще продължи и в бъдеще, като сега единствено сегашни клиенти могат да преподписват контракт през услугата, а от 2019 година и нови клиенти би трябвало да могат да подписват контракт по цифров път.

По-рано през месеца " Теленор " за пръв път рапортува тримесечни резултати като благосъстоятелност на чешкия капиталов фонд PPF. Продажбите на компанията доближават 187 млн. лева, нарастване с 8.7% по отношение на същия интервал на предходната година, а облагата преди налози, лихви и амортизации (EBITDA) също бележи напредък - от 66.4 млн. лева през същия интервал на 2017 година до 76 млн. лева през тази.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР