Евгения Борисова е дизайнерката, която е спечелила доверието на Цеци

...
Евгения Борисова е дизайнерката, която е спечелила доверието на Цеци
Коментари Харесай

Българска дизайнерка разказа как е ушила булчинската рокля на Цеци Красимирова

Евгения Борисова е дизайнерката, която е спечелила доверието на Цеци Красимирова, да ушие най-специалната рокля в живота и - тази за нейната женитба.

В своя обява в Инстаграм, Борисова разкри детайлности към нейната изработка и показа, че в действителност това е най-сложната и най-скъпата рокля, която е шила в цялата си професионална кариера. Транспортирането ѝ до Испания, пък станало благодарение на ТИР, с цел да не бъде развален тоалета.

Самата дизайнерка разкрива, че не е имала ограничавания в бюджета, като съгласно осведомени роклята-бижу е коствала най-малко 50 000 лв.. Тя е тежала 35 кг, с които Красимирова философски е издържала над 8 часа.

Роклята е била ушита за към 4-5 месеца в обособена стая, " скрита от погледите на любопитковци и с цел да не излязат папарашки фотоси ".

" Когато влизах в стаята, бях боса, тъй като на процедура роклята изпълваше съвсем цялото студио и ме беше боязън да не се замърси подът. Докато я шиехме, слагахме ръкавици с цел да не я изцапаме, тъй като доста постоянно от шиенето на ръка се пробивахме с иглите и течеше кръв. За да занесем роклята до машината за шиене /само машина с двоен транспорт/ бяха нужни трима. Двама носеха и държаха голямата структура, а един управляваше машината. При една от пробите видяхме, че 30 кг закачени на колана са непостижими за носене /дори единствено за два часа/ единствено от кръста и талията, по тази причина създадохме укрепителна структура като тиранти, само че от материала на роклята, посредством които разпределихме тежестта сред талията и раменете ".

За изработката на роклята са поръчани 600 метра специфични щраусови пера с най- огромната дължина/нарича се PLY20/, с цел да не се вижда сатенената лента на елементарните щраусови ленти и всичко е било пришито на ръка. Кристалите върху роклята, корсета и бюстието също са ръчно пришити и тежат към 7 кг. Всяка проба продължавала над 2 часа, споделя Борисова.

А за превозването на роклята до Испания е нает ТИР.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР