Евгения Банева 3 месеца няма да получава хранителни пратки от

...
Евгения Банева 3 месеца няма да получава хранителни пратки от
Коментари Харесай

Банева лишена от храна отвън заради отказ да изпълни разпореждане

Евгения Банева 3 месеца няма да получава хранителни колета от родственици и близки, тъй като е отказала да извърши предписание на арбитър. За наказването, което ѝ било наложено неотдавна, заяви юристът ѝ и водач на Движение 21 Татяна Дончева, съобщи в. " 24 часа ".
" Срещу Банева има заведено дело за клюка от съществена свидетелка на прокуратурата. По това дело моята клиентка е упълномощила юрист, съдът обаче е изискал насилственото ѝ довеждане, тъй като държи да я попита: " Упълномощили ли сте юрист? ", в случай, че по делото се явява юрист с пълномощие от Банева ", изясни Дончева.
Съдебни служители на реда са конвоирали наложително Банева в Софийския областен съд, само че все пак управата на ареста я наказала, тъй като в началото тя е отказала да се яви непринудено.
Дончева съобщи, че и Банева се сблъсква с битови несгоди в килията. Заради здравословен проблем с щитовидната жлеза ѝ било предписано да яде сурови ядки. В ареста имали налични единствено печени, защото за сходен тип им била публичната поръчка за ядки.
В понеделник (20 май) Банева се изправи пред профилирания съд с нова молба да бъде освободена. Съдия Пенка Велинова обаче реши, че към сегашния миг е невероятно Банева да излезе на независимост. Има доказателства за част от закононарушенията, в които е упрекната, отсече Велинова. Евгения Банева е упрекната като член на незаконна група за данъчни закононарушения, заграбване и пране на пари, в която взе участие и свекърва ѝ Мария и която е ръководена от брачна половинка ѝ Николай.
Едно от обвиняванията против Банева и мъжа ѝ е, че са присвоили 84 млн. лева от предприятията “Полимери ”, Химически цех “Панайот Волов ”, “Елма ” и “Топлофикация Казанлък ”. Друго - укрили налози в размер на 231 хиляди лева на “Полимери ”. За “Елма ” неплатеното се равнявало на 2,6 млн. лева, споделят от прокуратурата. Според обвиняването, за 12 година Баневи придобили имущество за 589 млн. лева от данъчни закононарушения и пране на пари. Т.нар. корпоративна резиденция на семейството в столичния кв. “Бояна ” била обзаведена с фирмени пари.
Предстои обжалване на мярката на Банева пред Апелативния съд - след една седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР