Евгений Пригожин, ръководител на руската частна военна компния Вагнер, в

...
Евгений Пригожин, ръководител на руската частна военна компния Вагнер, в
Коментари Харесай

Пригожин отхвърли публикации, че е предложил да издаде руските позиции

Евгений Пригожин, началник на съветската частна военна компния " Вагнер ", в понеделник отхвърли известие във " Вашингтон пост ", произлизащо от приключване на информация от американското разузнаване, че той е предложил да разкрие позициите на съветските войски на украинското държавно управление,  предава Ройтерс.

, че през януари Пригожин е предложил да заяви на украинското разузнаване позициите на съветските сили , с които неговата милиция постоянно е била в спор, в подмяна на това Украйна да се изтегли от региона.

Вестникът написа, че Украйна е отхвърлила предлагането.

В аудио известие, оповестено от неговата пресслужба в " Телеграм " в понеделник, Евгений Пригожин назова обвиняванията " нелепости " и допусна, че неназовани поданици на московското предградие Рубльовка, дом на доста представители на бизнес и политическия хайлайф, са организирали офанзива против него.

Пригожин също отхвърли да се е срещал с Кирило Буданов, началник на украинското военно разузнаване, в неназована африканска страна, като сподели, че не е бил на континента от началото на спора в Украйна и показа концепцията за телефонен диалог с него като смешна.
 Пригожин: Русия лъже за обстановката в Бахмут
Пригожин: Русия лъже за обстановката в Бахмут

Руските сили не се отдръпват тактически от някои позиции, а бягат, до момента в който украинската войска заема тактически значими точки

Миналата седмица Пригожин, където те водят съветската атака в продължение на месеци, давайки големи жертви, в случай че не получат повече муниции от министерството на защитата. Но също по този начин той сподели, че той и хората му ще бъдат считани за предатели, в случай че го създадат.

Той също по този начин, че не е съумяла да отбрани фланговете на Вагнер, както е дала обещание, и неведнъж е предполагал, че висши чиновници на съветската защита и бизнес елити подкопават военните старания в Украйна.

The Post заяви, че предлагането на Пригожин е пристигнало посредством неговите контакти с украинското разузнаване.

Говорител на Белия дом отхвърли да разяснява отчета, който се основава на секретни документи на Съединени американски щати,.
 Пригожин разкритикува и Обновена
Пригожин разкритикува и " щастливия дядо " отпред на Русия

Лидерът на " Вагнер " за първи път завоалирано насочи укор и към Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР