Евгений Пригожин посочи от своя канал в Телеграм, че превземането

...
Евгений Пригожин посочи от своя канал в Телеграм, че превземането
Коментари Харесай

Пригожин прогнозира кога ще бъде превзет Бахмут frognews.bg

Евгений Пригожин уточни от своя канал в " Телеграм ", че завладяването на Бахмут ще бъде през месец март или април, само че би трябвало " да се пресечен всички снабдителни направления ".  Във видеозапис Пригожин сподели: " Мисля, че щяхме да превземем Бахмут, в случай че не беше тази чудовищна военна администрация и в случай че те не ни поставяха трудности всеки ден. "

 

Според Пригожин фактът, че неговата компания към този момент не може да вербува пандизчии да отпътуват на фронта в подмяна на прошка, я " обезкървява ": " В един миг ще падне броят на подразделенията, а оттова - и размерът на дилемите, които желаеме да изпълняваме. "   ЧВК " Вагнер " води офанзивата против Бахмут от месеци с цената на доста тежки загуби. Групата вербува огромен брой пандизчии, с цел да отидат да се бият в Украйна. Пригожин разгласи на 9-ти февруари, че е комплициран завършек на тази процедура.

 

Иначе предпазлив, притежателят на " Вагнер " дълго време беше незабележим съдружник на Кремъл, чието " черна работа " вършеше. В последно време обаче Пригожин излезе на напред във времето, като към този момент не крие, че има различия с съветското държавно управление и военно командване. След години на отказване предприемачът призна обществено, че е създател на " Вагнер ", чиито паравоенни формирования участват в Близкия изток и Африка, че е замесен в съветска интервенция в избори в Съединени американски щати и е основал " плантация за тролове " за осъществяване на пропагандни и дезинформационни акции в Интернет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР