Евгений Пригожин, основател на руската наемническа група Вагнер, обвини неуточнени

...
Евгений Пригожин, основател на руската наемническа група Вагнер, обвини неуточнени
Коментари Харесай

Пригожин: Руските власти отказват боеприпаси на ЧВК “Вагнер“

Евгений Пригожин, създател на съветската наемническа група " Вагнер ", упрекна неуточнени длъжностни лица, че съзнателно отхвърлят на бойците му задоволително муниции в подтекста на продължаващото съревнование сред него и част от съветския хайлайф, заяви Ройтерс.

Някогашният бизнесмен в областта на кетъринга Пригожин, който преди избягваше публичността, от началото на войната в Украйна преди година има все по-публична роля в съветската политика, показва организацията, наблягайки, че неговата група " Вагнер " е отпред на продължаващата от месеци борба за град Бахмут в украинската Донецка област, съобщи Българска телеграфна агенция.

В седемминутно аудиопослание от през днешния ден явно ядосаният и прочувствен Пригожин съобщи, че от него се изисква " да се извини и да се подчини ", с цел да обезпечи муниции за войските си.

Говорейки на моменти с нараснал звук и на моменти с обидни изречения, той сподели: " Не съм в положение да разреша този проблем, макар всичките ми връзки и контакти. "

Пригожин съобщи, че военното произвеждане на Русия сега е задоволително за доставяне на войските, които се борят на фронта, и че компликациите с доставките, които изпитват неговите бойци, са резултат от умишлени решения.

" Тези, които ни пречат да спечелим тази война, напълно директно работят за врага ", сподели той.

От началото на спора Пригожин обществено е във омраза с генералите и чиновниците на Кремъл, обвинявайки ги в незадоволително старание при провеждането на акцията против Киев. Най-остро той подлага на критика министерството на защитата, което упреква, че се пробва да присвои заслугите за достиженията на “Вагнер “ на бойното поле.

В аудиопосланието си Пригожин съобщи, че неуточнените лица, които упреква за дефицита на муниции, " ядат закуска, обяд и вечеря от златни чинии " и изпращали роднините си на отмора в Дубай, известна дестинация за съветския хайлайф.

Миналата седмица Белият дом съобщи, че групата " Вагнер " е дала повече от 30 000 жертви след нахлуването на Русия в Украйна, като към 9 000 от тях са убити по време на бойните дейности. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР