Евгений Пригожин, основател на ЧВК Вагнер, заяви в поредното си

...
Евгений Пригожин, основател на ЧВК Вагнер, заяви в поредното си
Коментари Харесай

Пригожин: Демилитаризацията засили украинската армия, а денацификацията направи Украйна известна. Ние се осрахме

Евгений Пригожин, създател на ЧВК " Вагнер ", съобщи в следващото си изявление, че " специфичната интервенция ", инициирана от Русия, не е довела до резултатите, на които Москва се е надявала и за които Путин в началото е приказвал: Украйна е станала известна в целия свят, а нейната войска се е трансформирала в една от най-силните на планетата. 

Това заяви Би Би Си. 

Пригожин обаче не загатва Путин, а нападна, както нормално, управлението на Министерството на защитата и останалата част от съветското висше управление. 

Поместваме стенограмата (със съкращения) на частта от 77-минутното видеоинтервю, в която Пригожин приказва за задачите и резултатите от " специфичната военна интервенция ", както се назовава войната с Украйна от съветските официози. 

*** 

- Дойдохме по просташки метод, като ходехме с ботушите си по цялата територия в търсене на нацисти. Докато търсехме нацисти, убивахме всички, които можехме, по-късно се приближихме до Киев, по-късно - както се споделя на съветски език! - се осрахме и се оттеглихме. След това продължихме към Херсон. Осрахме се и там и се оттеглихме. След това - или преди този момент? Времената се объркват - Изюм, Красный Лиман. И някак си нещата не се връзват. 

- Специалната интервенция беше извършена за денацификация и демилитаризация. По този метод денацификацията на Украйна, за която говорихме, превърнахме Украйна в страна, която е известна по целия свят [...] Украйна стана страна, която е известна безусловно на всички места. 

Това е, що се отнася до денацификацията. Сега, що се отнася до демилитаризацията. [...] 

- Ако при започване на специфичната интервенция украинците имаха 500 танка, [сега] те имат 5000 танка. Ако са имали 20 000 души, в този момент имат 400 000 души. И по този начин, по какъв начин сме го демилитаризирали? Оказва се, че в противен случай - милитаризирали сме го по дяволите [...]. 

- Мисля, че през днешния ден украинците са една от най-силните армии. Те имат високо равнище на организация, високо равнище на образование, високо равнище на разузнаване, разполагат с разнообразни типове въоръжение, и освен това - те оперират с всяка система, руска, натовска, каквато и да е, със същия триумф. 

*** 

Интервюто с Пригожин е извършено от Константин Долгов, някогашен проруски деятел и политически технолог от Харков. 

Както припомнят специалистите на Би Би Си по съветска политика, Долгов се реалокира в Русия след 2014 година, където дълго време работи в екипа на Владислав Сурков, занимаващ се с Минските съглашения. Когато Сурков е отхвърлен от тази работа, Долгов минава към екипа от политически технолози, които към този момент работят за Сергей Кириенко, сегашния заместник-ръководител на съветската президентска администрация, и за известно време взе участие в работата на няколко депутати от Думата. 

Появата на Долгов точно като интервюиращ в това видео, съгласно наблюдаващи на Би Би Си, може да подсказва, че информацията за спора на Кириенко с министъра на защитата Сергей Шойгу, която беше оповестена преди няколко дни от Игор Стрелков (Гиркин), е вярна.

 

Източник News.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР