Евгений Черноземски изведе София Блус до втора поредна победа в

...
Евгений Черноземски изведе София Блус до втора поредна победа в
Коментари Харесай

Черноземски свърши цялата работа за Блус във втория мач

Евгений Черноземски изведе София Блус до втора поредна победа в квалификацията за Купата на федерациите по бейзбол в Москва – с 4:2 против словашкия първенец Аполо Братислава. Най-добрият български питчер доминираше съвсем напълно в дуела на ст. " РусСтар Арена " и бе на три аута разстояние от шътаут.

В затварянето на 9-ия ининг обаче противниковото нахлуване стартира с индивидуален шлагер и двоен хоумрън, който донесе почетните точки на словаците. През останалото време Черноземски (W 1-0) беше неукротим и приключи дуела с 13 страйкаута, в това число против последния батер в мача със 114-ото си мятане.



Асът на практика свърши и всичко належащо в офанзива. Батиращ под №4, 26-годишният десничар разчисти цялостни бази с двоен шлагер в 3-тия ининг и записа 3 RBI на сметката си. Подсигуряващата четвърта точка вкара Панайот Жълтов с индивидуален шлагер в 6-ия против канадския запалител на Аполо Антъни Уайли (L 0-1).

Любопитното е, че питчерът на словаците има краткотраен опит като бейзболист в България. През 2017 година Уайли бе картотекиран в отбора на Юнак (София) и игра в една от летните конторли на столичани във Варна. Канадецът трябваше да укрепи " алените " и в шампионата за Купа " София ", само че в последна сметка не съумя да дойде в столицата, а трофеят бе извоюван от... София Блус.



Утре за Блус (2-0) следва може би най-тежкото тестване в съветската столица – дуел против домакина РусСтар Москва (1-0). По-късно през днешния ден първенецът на Русия ще изиграе втория си мач против първата жертва на " блусарите " – полския Силесия Рибник (0-1).

Аполо Братислава - София Блус 2:4
ст. " РусСтар Арена "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
БЛУС
0
0
3
0
0
1
0
0
0
4
6
0
АПОЛО
0
0
0
0
0
0
0
0
2
2
6
4

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР