Евгени Иванов е новият член на Висшия съдебен съвет (ВСС)

...
Евгени Иванов е новият член на Висшия съдебен съвет (ВСС)
Коментари Харесай

Прокурорите избраха Евгени Иванов за член на Висшия съдебен съвет

Евгени Иванов е новият член на Висшия правосъден съвет (ВСС) от прокурорската гилдия. Той беше определен през днешния ден след 10-часов избирателен ден при директен избор от всички прокурори в страната и резултатът не е изненада, защото той бе единственият претендент.

В гласуването от 1531 имащи право на глас своя избор са упражнили 958. Недействителните бюлетини са 102 и по този начин гласовете в поддръжка на Иванов са 841. 86 от прокурорите гласоподаваха с хартиена бюлетина в Съдебната палата, а 872 електронно.

След оповестяването на резултатите Евгени Иванов благодари за доверието и поддръжката на сътрудниците си.

" Вие показахте, че сте институцията прокуратура и че не се поддавате на вмешателство ", обърна се Иванов към сътрудниците си във връзка апелите да не бъде гласувано за него.

По-рано, откакто гласоподава, той отхвърли коментар пред публицисти.

Това е вторият опит на Иванов, който е ръководител на Асоциацията на прокурорите и обвинител във Военно-апелативната прокуратура, да влезе във Висш съдебен съвет.

Според Закона за правосъдната власт изборите за членове на Висш съдебен съвет се състоят в две поредни съботи - в първата се афишира броя на присъстващите прокурори, избират се ръководител на събранието, мандатна и изборна комисии, дефинират се секционните комисии, изслушват се претендентите и им се задават въпроси. Във втората събота е гласуването.

Пред сътрудниците си предходната седмица Иванов сподели, че ще пази независимостта на прокуратурата и ще бъде несклоняем към всички опити за влияние върху институцията.

" Горко и тежко на страна, която няма самостоятелна прокуратура ", посочи магистратът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР