Евертън отчете загуба от 89,1 милиона лири за сезон 2022/23,

...
Евертън отчете загуба от 89,1 милиона лири за сезон 2022/23,
Коментари Харесай

Евертън отчете загуба от 89,1 млн. паунда

Евертън регистрира загуба от 89,1 милиона лири за сезон 2022/23, което е съвсем двойно повече по отношение на финансовия доклад година по-рано.

В момента " карамелите " чакат резултата от обжалването против второто обвиняване за нарушение на разпоредбите за резистентност на Висшата лига.

Според отчета, оповестен от клуба, увеличените загуби се дължат на прекъсването на партньорството с съветските компании USM Holdings, MegaFon и Yota след началото на войната в Украйна.

За Евертън това е шеста поредна година на финансова загуба, като единствено за последните три сезона " сините " са с минус 255 милиона лири. Миналия сезон загубите бяха от 44,7 милиона лири. За сходни загуби на клуба към този момент бяха отнети 10 точки, въпреки по-късно наказването да бе редуцирано до четири. Клубът обаче може да загуби още точки в близко бъдеще.

Евертън е част от британския хайлайф във всеки сезон от 1954/55 година насам. През предишния сезон обаче мърсисайдци се избавиха от изпадане в Чемпиъншип в последния кръг с домашен триумф над Борнемут.
 Борнемут - Евертън 2:1 в мач от Висшата лига
Автогол в края направи цялостна драмата в мача Борнемут - Евертън

" Черешките " се поздравиха с значим успех - 2:1
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР