Евертън изхарчи доста пари в последните трансферни прозорци, но резултати

...
Евертън изхарчи доста пари в последните трансферни прозорци, но резултати
Коментари Харесай

7sport анализ и Sesame бонус за трагичния Евертън на Бенитес

Евертън изхарчи много пари в последните трансферни прозорци, само че резултати като че ли са в непрекъснат декаданс. След острата разлъка с Анчелоти, управлението реши да влага в различен реномиран треньор със съществени триумфи на Острова – Рафаел Бенитес. 7sport пръв заяви за назначението на испанеца, а в този момент ще се опита да ви изясни, за какво той е измежду любимците за идващ уволнен управител във Висшата лига.
Едно остаряло футболни факсимиле гласи, че класирането в никакъв случай не лъже. Два момента от моментното класиране описват тотално разнообразни истории за сезона на Евертън. Само градския противник Ливърпул бе спечелил повече точки през август и септември. Никой обаче няма по-лош връх от началото на октомври насам. Тези резултати пратиха „ карамелите “ в долната половина на таблицата, надалеч от позициите, за които бе потърсен Рафаел Бенитес.
Евертън завоюва единствено една точка в последните си 6 мача (статистиката не отразява мачът с Арсенал в понеделник вечер). Те са и в серия от 294 минути без гол, а Арсенал и Челси са противниците в два от идващите им 4 турнирни дуела. По всичко наподобява, че завръщането на Рафа в Мърсисайд ще бъде пагубно, което още повече ще усили обичта към него от алената част на града.
Трябва да отбележим, че лесното преливане от нечуван оптимизъм и смъртоносен скептицизъм не се отразява при коефициентите на Sesame за мачовете на „ сините “. След края на неприятната серия, тимът има всички шансове да се върне към резултатите от началото на акцията. Въпреки всичко проблеми, които 7sport ще прегледа в тази публикация, от време на време наподобява, че момчетата на Бенитес просто нямат нужната доза шанс. Огромна тайнственост за нас остава въпросът по какъв начин тим, който похарчи толкоз доста за нови играчи, може да разполага с толкоз къса аварийна пейка. Стартовите 11 наподобяват много впечатляващи, само че сега, в който двама или трима би трябвало да излязат от стартовия състав, нещата се объркват.
Дългото неявяване на най-важния състезател –, който бележеше най-малко един път на всеки 90 минути, няма по какъв начин да не се отрази. Английският национал не е играл от август. Това би трябвало да омекоти рецензиите към Бенитес, защото нападателят осъществя цели 29 гола в миналогодишния сезон с Анчелоти. Неговият сътрудник Ричарлисон вкара единствено два гола, само че пък към този момент си заслужи задоволителен брой жълти картони, с цел да му обезпечат неявяване в мача против Брентфорд през миналия уикенд, когато „ карамелите “ не сбъднаха прогнозата на Sesame за безапелационна победа. Така, Бенитес е заставен да залага на остарелия си познайник Соломон Рондон, който обаче е позагубил много от остротата, с която си построи име по британските терени. Като свободен трансфер, Рондон изглеждаше добра алтернатива за авариен нападател, само че 550-те му игрови минути демонстрираха, че не може да води офанзивата. До този миг, нападателят има едвам три удара към противниковите порти и още чака първия си гол.
Бенитес обаче сподели нюха си към селекция с двете крила. Ерата Хамес Родригес завърши, а испанецът изхарчи 1.7 милиона пауна с цел да изостри двата фланга на нападението си с Демарай Грей и Андрюс Таунсенд. Двамата осъществиха по три гола до началото на октомври, и нито един в идващите мачове. На последния даже му се наложи да играе като вътрешен полузащитник, откакто Абдулай Дукоре не бе на линия. Том Дейвис е в пагубна форма, която коства провалянето с 5 на 2 против Уотфорд. Същото положение сподели и Жан-Филип Гбамин след единствено едно полувреме срещи Уулвърхемптън. Фабиан Делф игра добре против Тотнъм, само че бе заменен в края с цел да не се рискува възможна контузия, от каквито е преследван в цялата си кариера.
Това обаче са наследени проблеми, трупани от слабите политики на предходните мениджъри. Те доведоха и до проблеми за клуба с финансовия феърплей на ФИФА, което няма да им разреши да се подсилят съществено през зимата. Бенитес въпреки всичко може да разчита на Ченг Тосун, който е част от супер договорката на Сам Алардайс, която накара Евертън да се раздели с 50 милиона паунда против правата на Тосун и Тео Уолкот.
Евертън още не е разкрил и заместител в отбраната на Шеймъс Колман, макар че подобен се търси от няколко сезона. Бенитес нямаше шанс и с отбранителния вал. Най-добрият му бранител Йери Мина се контузи, а Бен Годфри пък бе отвън терените поради изкаран коронавирус. От тогава насам, младокът не може да се върне на нормалното си равнище. Няма по какъв начин да виним Рафа за грешките на Мейсън Холгейт, който даже бе изпъден против Тотнъм и Люка Дин, който наподобява е изгубил някъде цялата си креативност.
Стратегия на испанеца с два компактни отбранителни блока от по 4 индивида и контраатакуващ футбол даде резултати на старта, само че Евертън има доста съществени проблеми, когато би трябвало да провежда постепенни набези. И въпреки всичко, сходен жанр може да бъде доста ефикасен против атакуващи тимове, какъвто е Арсенал. За това ви съветваме да опитате залог за победа на „ карамелите “ със Sesame bonus за последния мач от кръга във Висшата лига.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР