Everspin и SilTerra ще отговарят на нарасналото пазарно търсенеMRAM паметите

Everspin и SilTerra ще отговарят на нарасналото пазарно търсенеMRAM паметите ...

Компании се обединяват за производство на MRAM памети.


Everspin и SilTerra ще отговарят на нарасналото пазарно търсене

MRAM паметите са критично важни за някои сектори от индустрията

Две технологични компании обединяват усилия в производството на памети от типа MRAM – енергийно-независима магниторезистивна памет с произволен достъп, която може да замени DRAM в близка перспектива.

Everspin Technologies, специализирана в MRAM паметите, сключи дългосрочно споразумение с производителя на полупроводникови продукти SilTerra. Целта е изграждане на допълнителни производствени мощности за памети Toggle MRAM.
още по темата
Партньорството е част от тристранно споразумение между Everspin, SilTerra и Bosch Sensortec – лицензиант на интелектуална собственост на Everspin, свързана с датчици на тунелен магниторезистивен ефект (TMR).

Обединението идва в отговор на нарастващото търсене на памети Toggle MRAM в промишлеността, компютърната индустрия, медицината и транспортния отрасъл, където бързата и надеждна енергийно-независима памет е от критично значение.

Очаква се новото производство на MRAM памети да започне през 2020 г. Паралелно с него, Everspin ще продължи да използва производствената си линия в САЩ за памети Toggle MRAM и датчици TMR в рамките на споразумение с NXP,.

Източник: technews.bg