Евентуалното сливане на автопроизводителите Renault и Nissan, което се обсъжда

...
Евентуалното сливане на автопроизводителите Renault и Nissan, което се обсъжда
Коментари Харесай

Ще се слеят ли Renault и Nissan и кога ще се случи?

Евентуалното обединение на автопроизводителите Renault и Nissan, което се разисква от известно време, към този момент ще изчака. Това разгласи ръководителят и основен изпълнителен шеф на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон по време на софтуерен конгрес на Bloomberg в Париж.

Той охлади упованията за бързо сливане на двете компании, базирайки се на риска от множеството несполучливи сливания в автомобилната промишленост.

" Не мисля, че ще се случи през тази или идната година. Много сливания рухват и унищожават стойност. Силата на всяка компания е способността да стимулира хората. Как ще го постигнете, в случай че някои от тези хора се считат за жители втора класа ", изясни Гон.

Renault и Nissan разискват способи за подсилване на своя несъразмерен алианс, действителен от 2 десетилетия. Плановете включват вероятно обединение, защото промишлеността се трансформира, с цел да отговори на новите провокации в ерата на електрическите автомобили и самоуправляващите се коли. Разговорите са деликатни, като Nissan се пробва да получи по-голямо въздействие в основни интервенции като създаването на артикули, оповестява Bloomberg.

Двете компании прецизират бъдещето на свързването, което изисква непрекъснато пренасяне по света на най-хубавите управителни фрагменти, преди новото потомство мениджъри да поеме ръководството.

Макар 64-годишният Гон и неговият връстник, изпълнителният шеф на Nissan Хирото Сайкава, да са склонни на сходно обединение преди да се пенсионират, новата конструкция може да не е приключена преди раздялата им с автомобилния колос.

Гон се стреми към композиция, която ще помогне за сливане на ресурсите в миг на рекордни разноски за нови технологии, и ще помогне на алианса да надделее против нови съперници като Uber.

Постигането на съглашение наподобява като мъчно предизвикателство. Сайкава обществено омаловажи нуждата от обединение, като съобщи, че желае да резервира алианса недокоснат. По думите му решението за бъдещето на алианса може да бъде взето в границите на една година.

Гон призна, че Renault-Nissan-Mitsubishi преглежда няколко разновидността, в това число обединение, с цел да задълбочи връзката, трансформирайки я в нещо " необратимо ".

" Не мисля, че има опозиция. Нека се опитаме да намерим нещо, което да убеди заинтригуваните страни, че това ще продължи, само че в това време ще резервира идентичността ", съобщи той.

Алиансът има комплицирана конструкция, която постоянно обърква вложителите. Nissan има 15% от Renault и няма право на глас. Въпреки по-малките облаги и стойност от тези на японската компания, Renault държи 44% от Nissan и може да гласоподава по корпоративни въпроси.

През 2016 година Гон добави и Mitsubishi към комплицираната композиция, откакто компанията имаше проблеми с управляващите. Допълнително затруднение се състои във обстоятелството, че френската страна има 15% от Renault, което я трансформира в най-големия акционер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР