Евентуалното отпадане на наблюдението на Еврокомисията над правосъдната система на

...
Евентуалното отпадане на наблюдението на Еврокомисията над правосъдната система на
Коментари Харесай

Лозан Панов за евродоклада: Помощта за давещия се е в него самия

Евентуалното отпадане на наблюдението на Еврокомисията над правосъдната система на България и Румъния значи жителите да вършим този мониторинг .

Това стана ясно от думите на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов във връзка предстоящото издание на Еводоклада.
 Евродокладите стопират, инспекциите остават?
Евродокладите стопират, инспекциите остават?

Утре излиза отчета на Европейска комисия

" Това ще има значение за българските жители - да схванат, че помощта на давещия се е на самия давещ се - т.е., стига сме прехвърляли отговорността на някого другиго , да желаеме някой различен да ни позволи проблемите. Трябва да го създадем самите ние ", съобщи Панов, който е последовател да остане наблюдението над правосъдната система.

Очаква се през днешния ден Европейската комисия ще показа мониторинговия отчет за България в границите на Механизма за съдействие и инспекция.
 Отворено общество: Препоръките в Евродокладите не доведоха до прогрес
Отворено общество: Препоръките в Евродокладите не доведоха до прогрес

Европейска комисия няма полза от мониторинга единствено за България и Румъния

По предварителна информация това ще бъде последният отчет за положението на правосъдната ни система и битката с корупцията и проведената престъпност.

Новата Европейска комисия предлага нов механизъм , който ще следи за спазването на правилата на правовата страна освен в България и Румъния, а във всички страни членки на Европейски съюз.

Пpeдceдaтeлят нa Bъpxoвния ĸacaциoнeн cъд Лoзaн Πaнoв добави, че зa пъpви път не е бил зaпoзнaт от Министерството на правораздаването c чepнoвaтa нa евродoĸлaдa за България . Досегашната процедура е предвиждала авансово запознаване с документа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР