Евентуално явяване на СДС и ГЕРБ заедно на евроизборите няма

...
Евентуално явяване на СДС и ГЕРБ заедно на евроизборите няма
Коментари Харесай

Владимир Кисьов: Синята идея не е погребана

Евентуално явяване на Съюз на демократичните сили и ГЕРБ дружно на евроизборите няма да погребе синята концепция, това съобщи в „ Тази сутрин” Владимир Кисьов, някогашен ръководител на Съюз на демократичните сили в Столичния общински съвет. Тази седмица ръководещата партия предложи на сините две места в евролистата, а те дадоха обещание да заслужат оказаното доверие.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Няма по какъв начин Съюз на демократичните сили да бъде претопено, тъй като Съюз на демократичните сили в годините никой не можа да го претопи и няма да може да го претопи. Самият факт, че му се дава избираемо място, а не на конкурентна основа да взе участие дружно с останалите членове в листата, приказва, че Съюз на демократичните сили се резервира като партия и позиции”, съобщи първият договарящ за еврочленството на България в държавното управление на Иван Костов.
ГЕРБ предложи на Съюз на демократичните сили две места в листата за евровота Най-вероятно за сигурното място ще бъде посочен Владимир Кисьов
Кисьов добави, че не е решено дефинитивно дали Съюз на демократичните сили и ГЕРБ ще тръгнат дружно към евроизборите, а просто са преговаряли като членки на Европейската национална партия. Последната дума ще бъде казана на Националния съвет на сините, който ще се организира тази събота в Ловеч.

„ Надявам се тази коалиция да се случи, тъй като целият ми живот е минал европейски надъхан, от 30 години съм взел участие във всички формати – водене на договаряния за асоцииране, договаряния за пълноправно участие, битка за опазване на устоите на демокрацията. Неща, които са застрашени напоследък, по тази причина са и тези диалози, да вкара България допустимо най-вече членове на Европейската национална партия”, сподели Кисьов и добави, че той най-вероятно няма да се бори за депутатско място в европарламента.

Кисьов посочи, че Съюз на демократичните сили ще получат единствено едно място, което ще е несъмнено, а другото към момента не се знае на коя позиция ще бъде сложено в евролистата.
Развод в дясно: Бившият ръководител на Съюз на демократичните сили изиска оставката на сегашния Остри реакции, откакто ГЕРБ предложения най-старата, дясна партия в листата си за еврoвота
Относно коментара на някогашния ръководител на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски, който дефинира съюза сред сините и ГЕРБ като позор и оскърбление, Кисьов отговори, че точно той е взел участие във властта и е правел сделки, само че за персонална полза.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Тези хора, които вършат мненията във Facebook, те бяха с наколенките и подлогите, участваха в сделките за облекчаване на персоналният им егоцентризъм. Те участваха във властта, а не Владимир Кисьов. Аз съм отказвал да вземам участие в сходни формати и съм запазил името си през годините. Лукарски беше министър с ГЕРБ, не аз. Явно не е усетил, че се е навел задоволително, не е почувствал болки в кръста, в случай че беше по-чувствителен щеше да забележи”, уточни Кисьов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР