Евентуално удължаване на срока за Брекзит, което да предотврати напускането

...
Евентуално удължаване на срока за Брекзит, което да предотврати напускането
Коментари Харесай

"Гардиън": Само втори референдум или избори може да отложат Брекзит

Евентуално удължение на периода за Брекзит, което да предотврати напускането на Лондон, преди да има подписано съглашение, ще изисква забележителна смяна в политиката на Англия, написа в. " Гардиън ", цитирайки представители на Европейски Съюз. Само организирането на втори референдум или избори би помогнало за постигането на тази цел, споделят източници на изданието.

Британски политици насочиха апели към английския министър председател Тереза Мей да бъде подготвена да изиска удължение на периода на английското участие след 29 март 2019 година, в случай че има изгледи да не бъде подписано съглашение. Но източници от Европейски Съюз акцентират, че въпреки основният договарящ на Брюксел Мишел Барние нееднократно да е предупреждавал, че " часовникът тиктака ", не неналичието на време може да попречи на сключването на съглашение за удължение.

Сроковете по член 50 могат да бъдат удължени единствено с единомислещо решение на останалите 27 страни и по искане на страната, която напуща съюза. Мей към този момент съобщи, че не счита да желае удължение.

В петък Барние към този момент подложи на рецензии предложенията на Англия, заявявайки, че те ще изложат Европейски Съюз на заплаха от измами и ще натоварят европейските предприятия с спомагателна администрация. Той акцентира, че е предложил да води интензивни договаряния с новия английски министър по въпросите на Брекзит Доминик Рааб, с цел да се откри решение на казуса за границата с Ирландия, напомня в. " Гардиън ".

Но макар, че наподобява има заплаха от неуспех на договарянията, високопоставени европейски дипломати декларират, че не виждат смисъл в удължение на двугодишния период, очакван за напускащи съюза членове на Европейски Съюз - в случай че има смяна в английската политика, която да дава действителна вяра за по-добър свършек. Ако с това единствено се цели отсрочване на неизбежното несключване на съглашение, това няма да стане, декларирал е почитан посланик, участващ в договарянията.

" Има 27 страни членки, които би трябвало да одобряват удължение и не мога да си показва всичките да го създадат ", без да изискат нещо, прибавя различен посланик, участващ в договарянията за Брекзит.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (228)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР