Евентуално посещение в Запорожката АЕЦ на представители на Международната агенция

...
Евентуално посещение в Запорожката АЕЦ на представители на Международната агенция
Коментари Харесай

Турция: Посещение на представители на МААЕ в Запорожката АЕЦ ще намали напрежението

Евентуално посещаване в Запорожката АЕЦ на представители на Международната организация за атомна сила (МААЕ) ще намали създалото се напрежение, счита представителят на турското президентство, Ибрахим Калън, съобщи ТРТ Хабер.

Това мнение Калън е изразил пред телевизия Си Ен Ен, където е приказвал по въпроси, засягащи връзките сред Киев и Москва.

Според изказаното от представителя мнение съглашението за износа на зърно от Украйна през Черно море би могло да послужи за образуването на нова платформа, която да обезпечи възобновяване на договарянията сред Русия и Украйна. Това, по думите му, може да стане допустимо освен с желанието на съветската и украинската страна, само че и с поддръжката на интернационалната общественост.

" За да бъде обезпечено това, естествено, Русия би трябвало да приключи нападенията по украински градове. И двете страни би трябвало да имат ясно схващане и предпочитание. Турция поставя интензивни старания да събере страните по този въпрос ", сподели Калън.

Във връзка със обстановката към Запорожката АЕЦ представителят уточни, че никой, в това число и Русия, не желае нуклеарна злополука. Калън означи, че е допустимо скорошно посещаване на комисия на МААЕ в централата и изрази убеденост, че това ще понижи напрежението към обстановката в Запорожката АЕЦ.

Говорителят съобщи още, че Турция счита за противозаконна анексията на Крим от Русия и не е трансформирала тази си позиция от 2014 година Той акцентира, че Крим е част от територията на Украйна и това би трябвало да бъде основата на всяко съглашение, което ще бъде подписано, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР