"Евентуално министърът на правосъдието може да издигне нов кандидат, защото

...
"Евентуално министърът на правосъдието може да издигне нов кандидат, защото
Коментари Харесай

Представляващият ВСС коментира кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

"Евентуално министърът на правораздаването може да издигне нов претендент, тъй като той си остави леко отворена вратата за това. Не мога да кажа по какъв начин е уверен Иван Гешев да взе участие ", изяснява още Магдалинчев.

"Мога да кажа, че в последните години той има мощно наличие с помощта на своята работа. Знам, че към този момент има единствено една неоправдателна присъда на първа инстанция по акциите, които той организира - на Десислава Иванчева, само че има голяма разлика сред правосъдното произвеждане и досъдебното произвеждане. Той би трябвало да знае, че дилемите на основния прокурор са доста тежки ", добави той.

"Няма 100% гаранции, че Иван Гешев ще стане основен прокурор, даже и да остане единствен претендент. За да бъде определен, той би трябвало да получи 17 гласа. Най-силният миг в тази процедура е чуването. Изборът на основен прокурор няма да бъде политическо решение. Аз не съм взел участие в политически избор на някой от тримата огромни ", безапелационен беше Магдалинчев ", заключи представляващият Висш съдебен съвет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР