Евентуално европейско ембарго върху руския петрол ще създаде реален проблем

...
Евентуално европейско ембарго върху руския петрол ще създаде реален проблем
Коментари Харесай

Франция предупреди за криза с дизела при ембарго на руския петрол

Евентуално европейско ембарго върху съветския нефт ще сътвори действителен проблем с доставките на дизелово гориво, на което Стария континент е огромен консуматор, показва френското министерство на енергийния преход, представено от Франс прес.

„ В Европа и във Франция ни следва да се надигнем пред тази потребност от дизел, която може да стане все по-голяма, в случай че бъдат взети решения през идните дни или седмици “, разяснява френският министър на енергийния преход Барбара Помпили. След Германия и страната ротационен ръководител на Европейски Съюз се афишира против вероятно ембарго на съветския нефт.

„ Европа ще постави завършек на енергийната си взаимозависимост от Русия, само че това е невероятно да се направи за един ден “, съобщи неотдавна немският канцлер Олаф Шолц. Той означи, че глобите могат да обиден европейските страни по-сериозно, от колкото съветското управление.

„ Евентуално ембарго ще сътвори действителен проблем за дизеловото гориво, който ще е доста по-голям от компликациите, които можем да имаме с петрола “, акцентира френският министър Барбара Помпили.

Във Франция делът на дизела в общото ползване на пътни горива за февруари към момента е доминиращ - 75,7 на 100, сочат данните на петролния бранш.

Международната организация по енергетика разгласява проект от 10 точки за понижаване на европейската взаимозависимост от съветските нефт и газ.

„ Не можем да минем без сходен разбор по въпроса за дизеловото гориво и нуждата всички ние да сме солидарни, като работим върху стратегическите запаси “, прикани министър Помпили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР