Евентуалните доставки на тактически балистични ракети ATACMS в Украйна няма

...
Евентуалните доставки на тактически балистични ракети ATACMS в Украйна няма
Коментари Харесай

Пушилин: Евентуалните доставки на тактически балистични ракети в Украйна няма да окажат значително влияние върху хода на военните действия

Евентуалните доставки на тактически балистични ракети ATACMS в Украйна няма да окажат доста въздействие върху хода на военните дейности в района, само че съставляват опасност за живота на цивилните. Това сподели изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин, оповестяват съветски медии.

" Това не е първият път, когато Западът доставя доставки от този тип на врага. За цивилното население това са ненужни закани, тъй като виждаме, че врагът, незабавно щом стартира да страда съществени загуби, без да има никакви победи на фронта, просто стартира да стреля в раздразнени обитаеми места, по-специално в Донецката национална република. Това е още едно нарастване на степента. Няма да е допустимо да се обърне хода на военните дейности и военна логичност на събитията “, сподели още Пушилин.

Вестник Wall Street Journal заяви на 15 септември, базирайки се на източници измежду американски чиновници, че администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля опцията за прекачване на ATACMS в Киев през есента, само че окончателното решение би трябвало да бъде взето от американския водач.

На собствен ред Джон Кърби, координатор по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом, съобщи, че управляващите на Съединени американски щати към момента не са взели решение да изпратят в Украйна тактически балистични ракети ATACMS, способни да поразяват цели на разстояние до 300 км.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР