Евентуален дефолт на Русия по външния дълг няма да предизвика

...
Евентуален дефолт на Русия по външния дълг няма да предизвика
Коментари Харесай

САЩ не очакват трус от евентуален фалит на Русия

Евентуален дефолт на Русия по външния дълг няма да провокира сериозен трус на международните пазари, предвижда Белия дом поради подозренията, че Москва е платила на интернационалните си кредитори по падежа на две дългови излъчвания в долари и евро, който е в петък.

" Очакваме отражението върху Съединени американски щати и международната стопанска система да бъде минимално, поради това, че Русия към този момент е финансово изолирана ", сподели на конференция представителят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Съединени американски щати тласнаха Русия по-близо до ръба на исторически дефолт по дълга в сряда, диря като не удължиха лиценза за заплащане на държателите на съветски държавни скъпи бумаги в миг, когато Вашингтон ускорява натиска върху Русия поради нашествието ѝ в Украйна.

Москва преведе отговорностите си по двете излъчвания в деноминационните валути на книжата с една седмица по-рано, с цел да избегне проблеми след приключването на лицензията, като капиталовата банка JP Morgan, която е медиатор на част от най-големите кредитори, сподели, че заплащанията са получени.

Следващите дати на падежи са 23 и 24 юни, когато има падежи по четири доларови излъчвания. Плащанията по облигациите от 24 юни няма да могат да бъдат направени без лицензията от Съединени американски щати и освен това те имат гратисен интервал от 15 работни дни, отбелязва " Ройтерс ". Това може да докара до оповестяването на Русия в дефолт от притежателите на облигациите поради неспазване на договорните условия.

В четвъртък Русия заяви, че обмисля преиздаване на дългови излъчвания в рубли, с цел да избегне проблеми с заплащанията в долари и евро поради глобите, наложени й поради войната в Украйна.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР