Евентуален Брекзит без споразумение би имал катастрофални последствия, предупредиха водещи

...
Евентуален Брекзит без споразумение би имал катастрофални последствия, предупредиха водещи
Коментари Харесай

Европейски автомобилопроизводители: Брекзит без споразумение би имал катастрофални последствия

Евентуален Брекзит без съглашение би имал пагубни последици, предизвестиха водещи европейски автомобилопроизводители, представени от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Европейски и национални групи на автомобилопроизводителите, в това число английската асоциация на производителите и търговците от автомобилния бранш, предизвестиха, че при положение на Брекзит без съглашение върху колите и микробусите ще бъдат наложени мита и такси съгласно разпоредбите на Световната комерсиална организация, които ще костват на производителите и потребителите 5,7 милиарда евро, съобщи Българска телеграфна агенция.

Брекзитът " не е единствено английски проблем ", съобщи Кристиан Пежо, ръководител на френската организация на автомобилопроизводителите. Както изнасящите към Англия, по този начин и произвеждащите коли на нейна територия, " неизбежно ще бъдат наранени отрицателно ".

" Краят на безпрепятствената търговия ще докара до нездравословни последици за модела на деяние на промишлеността ", предизвестява изказването.

" Само във Англия, цената на една минута прекъсване на производството се равнява на 54 700 евро ", прибавиха те.

Британската автомобилна промишленост е съвсем напълно благосъстоятелност на задгранични компании и е извънредно уязвима, тъй като зависи от фабрики, благосъстоятелност на немски, френски и японски производители, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР