Евакуират туристи на остров Родос. Огънят достигна до хотели. Четвърти

...
Евакуират туристи на остров Родос. Огънят достигна до хотели. Четвърти
Коментари Харесай

Огънят е извън контрол: Евакуират туристи на остров Родос

Евакуират туристи на остров Родос. Огънят доближи до хотели. Четвърти ден силите на пожарната и Гражданска отбрана не съумяват да лимитират огнената буря на острова.

По разпореждане на управляващите изтеглят жителите на три села в северната част на остров Родос. Под опасност от разгръщане на огнената буря са два хотела със стотици почиващи. Властите реалокираха туристите на безвредно място с опция да продължат почивката. Някои туристи напущат острова с кораби на морска защита. Помагат и частни яхти.

" Огънят е отвън надзор и няма мощ, която да го спре в този момент ", оповестяват пожарникарите.

Властите трансферираха от други елементи на страната пожарникари и водоносни коли. Гасят със самолети и хеликоптери по въздух. Силният вятър в композиция с доста високи температури пречи за ограничение на пожара. Разпалват се нови огнища. Властите вземат ограничения за сигурността на хората. От Червеният кръст призовата жителите да дават незабавно медицински материали в болничното заведение.

Днес температурите в Гърция доближиха до 44 градуса. Има заплаха освен от пожари, само че и за здравето на хората, в случай че стоят на слънце, предизвестяват още веднъж лекарите.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР