Евакуирано от Китай американец, който е заразено с коронавирус, е

...
Евакуирано от Китай американец, който е заразено с коронавирус, е
Коментари Харесай

Болница в Сан Диего погрешка пусна заразен с коронавирус

Евакуирано от Китай американец, който е инфектирано с ковид, е пуснат простъпка от болница в Сан Диего, откакто в началото проби открили, че индивидът не е инфектиран, обявиха здравни чиновници, представени от " Бизнес инсайдър ".

Пациентът, който идва от Ухан, Китай във въздушна база на морската пехота Мирамар в Сан Диего предходната седмица е приет в болница с други трима, откакто сподели вероятни признаци на вируса.

След като първичните проби на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите се връщат с негативни резултати за всички четирима пациенти, те са освободени и са сложени под карантинните в Мирамар в неделя, където им е казано, че би трябвало да останат 14 дни.

Въпреки това, след в допълнение проучване, един от четиримата пациенти демонстрира позитивен резултат за ковид и е изпратен назад в UC San Diego Health за наблюдаване и изолираност, оповестява СиЕнЕн.

В понеделник следобяд различен човек също е превозен до здравния център, оповестяват от UC San Diego Health. Не е ясно дали вторият пациент е един от тестваните по-рано четирима. Двамата пациенти се оправят добре, с " минимални признаци ".

В изказване по имейл, оповестено от San Diego Union-Tribune, университетът съобщи, че въпреки инфектираният евакуиран да е освободен инцидентно, всички протоколи за отбрана са спазени. " Пациентът напусна UC San Diego Health по същия метод, по който са пристигнали, като са взети всички защитни ограничения. Пациентът носеше маска според инструкцията ", като пациентът е превозен, до момента в който всички са със защитно облекло.

Пациентът напуща болничното заведение в неделя и се връща в понеделник. Не е ясно какъв брой дълго пациентът е бил в базата в Мирамар, съобщи San Diego Union-Tribune, базирайки се на университета.

Това е 13-ият доказан случай в Съединени американски щати и седмият в Калифорния. Други щати с докладвани случаи са Аризона, Илинойс, Масачузетс, Вашингтон и Уисконсин. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР