Евакуацията на българите от Киев е затруднена, но правителството полага

...
Евакуацията на българите от Киев е затруднена, но правителството полага
Коментари Харесай

Затруднява се евакуацията на българите от Киев

Евакуацията на българите от Киев е затруднена, само че държавното управление поставя всички старания в съгласуваност. Това увери министър председателят на къс брифинг в Министерство на външните работи дружно с министър теодора Ганчовска.

Руските войски се движат непрестанно, вършат изненадващи маневри, обстановката е фактически сериозна, изясни министър председателят Петков.

Припомняме, че през вчерашния ден кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че столицата на Украйна е обкръжена от съветски войски, а през днешния ден бе обявени, че 400 съветски наемници са влезнали в Киев, с цел да убият президента Владимир Зеленски и членове на държавното управление и приготвят почва да вземат града под контрола на Москва. Говорителят на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков предложи автомагистралата Киев-Василкив като път, по който цивилните жители могат безвредно да изоставен украинската столица. Същевременно бе оповестено и че Консулската работа ни в Киев прекратява работа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР