Евакуация на самолета на германския канцлер Олаф Шолц се наложи

...
Евакуация на самолета на германския канцлер Олаф Шолц се наложи
Коментари Харесай

Заради ракетна залха: Шолц и екипът му бедстват в Израел -

Евакуация на самолета на немския канцлер Олаф Шолц се наложи на израелското летище " Бен Гурион " поради ракетни офанзиви във вторник вечерта, написа Bild.

Снимки и видеоклипове, оповестени в обществените медии, демонстрират по какъв начин делегацията, пътуваща с немския водач, е трябвало бързо да напусне самолета и да се укрие, като легне на пистата, до момента в който Шолц е бил евакуиран в леговище.

" Лично видях детонации в небето, когато израелската система за противовъздушна защита Iron Dome прихвана две ракети ", написа Робин Александър, заместник-главен редактор на немския всекидневник Welt.

Според Bild Шолц и летящите с него лица са съумели да се качат на самолета няколко минути по-късно след спомагателна инспекция за сигурност.

Канцлерът посети Израел във вторник, с цел да изрази солидарността си със страната след бруталната терористична офанзива на " Хамас " и да понижи напрежението в района, както и да усъвършенства филантропичната помощ за палестинските цивилни в Газа.

Евакуацията на самолета му се случва тъкмо сега, в който Шолц възнамерява да излети към Кайро, където в сряда трябваше да се срещне с египетския президент Абдел Фатах Ел-Сиси.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР