Еuronews Калчо пред празни трибуни, летящи болиди без зрители на метри

...
Еuronews
Калчо пред празни трибуни, летящи болиди без зрители на метри
Коментари Харесай

Един от най-красивите градове в света се превърна в призрачно и празно място

 Еuronews Калчо пред празни трибуни, летящи болиди без фенове на метри от пистата " Монца " и пустеещи архитектурни монументи и музеи. Как наподобява животът в  Италия 4 месеца след подлото начало на епидемията на Ботуша?

Жанрът, в случай че съпоставяме с филм, е сигурно фентъзи филм. Рим в този момент е нереален град и доста празен, уточни режисьорът, продуцент и кастинг съветник Красимир Иванов.

По думите му единствено за ден през предходната година са минавали по 300 000 туристи в Рим, а през днешния ден те са едвам 1000.

" След Лувъра, Колизеумът се посещава към 20 000 души дневно, което е 7,5 милиона на година ", означи Красимир Иванов.

Почивка в Италия? Напрежение и дискриминация на плажовете след ковид

И бе безапелационен, че италианците са измежду най-пострадалите в Европа от пандемията.

" В момента има възторг след тежката 4-месечна карантина в страната, в която ограниченията се съблюдаваха строго. След Втората международна война в Италия си стъпват на краката, в този момент също считам, че ще се изправят ", съобщи режисьорът за Bulgaria ON AIR.

" Все още всички носят маски, въпреки задължението за това да отпадна през май. Последиците в културата и туризма са ужасяващи. Има огромно говорене за това какво да се направи, a Министерството на културата и туризма отпусна 100 млн. евро за музеите и галериите, които обаче са незадоволителни. В момента даже се чувстваш фаворизиран поради неналичието на тълпите, само че въпреки всичко това е тежка злополука за културните институции ", описа още Иванов.

Според него италианският културен хайлайф се включва в борбата с последствията от коронакризата с каквото може.

" Интелектуалците в Италия са доста стреснати. Нямат работа, не се знае по кое време ще се възстановят фотосите и активността по доста продукции, само че въпреки всичко има възторг ", сподели още сънародникът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР