Eurofighters на германските военновъздушни сили пристигнаха във военна авиобаза в

...
Eurofighters на германските военновъздушни сили пристигнаха във военна авиобаза в
Коментари Харесай

Германски Eurofighters пристигнаха в Румъния за съюзническа защита

Eurofighters на немските военновъздушни сили дойдоха във военна авиобаза в Източна Румъния в четвъртък като част от разполагане на източните флангове на НАТО на фона на струпване на съветска армия на границата с Украйна, заяви министерството на защитата. Eurofighters и към 60 войници ще се причислят към италианските и румънските сили за засилени мисии за въздушна полиция през идващите три седмици, оповестява " Ройтерс ". 

Германските военновъздушни сили изпълняваха сходни задачи дружно с английските военновъздушни сили в Румъния през 2021 година Те ще бъдат ситуирани във въздушната база Михаил Когалничану на крайбрежията на Черно море, където 1000 американски военнослужещи бяха преместени по-рано този месец от Вилсек, Германия.

По-рано тази седмица НАТО каза на военните си командири да изготвят проекти за нови бойни групи в Централна и Югоизточна Европа, защото упрекна Русия, че изпраща повече войски в региони покрай Украйна, вместо да изтегля силите си.

Дипломати споделиха, че четири нови подразделения, включващи общо към 4000 бойци, могат да бъдат основани в Румъния, България, Унгария и Словакия, което би било най-голямата смяна във военната позиция на НАТО, откогато НАТО реалокира войски в Балтийските страни и Полша след анексирането на Крим от Украйна от Русия през 2014 година

Конвой на немската войска и 60 транспортни средства доближи до балтийската страна Литва в четвъртък. Първият контингент от подкрепления на немските войски дойде в Каунас, оповестява " Дойче веле ".

70 бойци дойдоха със аероплан A400M на немската Луфтвафе на летището в Каунас, заедно с към 100 оръдия гаубици и военни транспортни средства.

Германското министерство на защитата разгласи проекти предходната седмица да изпрати спомагателни 380 бойци в Литва и се чакат повече пристигания през цялата седмица. " Това е силен сигнал, че Германия желае и е способна да укрепи бойната група неотложно, в случай че е належащо ", сподели подполковник Даниел Андрае, немският командващ войските на НАТО в Литва.

Решението за укрепване на източния фланг на НАТО идва, след като Русия е натрупала забележителен брой сили, за които се счита, че наброяват над 100 000 бойци, дружно с нужната техника за образуване на огромна инвазия в Украйна.

Джак Парок от DW на летището в Каунас сподели: " Хората се тормозят от това какво прави Русия от другата страна на границата в естествени времена. Важно е също по този начин да се каже, че в Беларус тъкмо над границата с Литва се организират военни учения за 10 дни ".

Най-новите пристигащи германски войски ще се причислят към към този момент настоящата бойна група за засилено предно присъствие на НАТО.

Последните разгръщания ще усилят броя на задграничните бойци в Литва до 1500, като почти половината идват от немския Бундесвер.

Литовските управляващи приветстваха последните разгръщания, които идват в отговор на терзанията в Балтийско море.

В Туитър литовското министерство на защитата благодари на съдружниците си от НАТО  " за техния ангажимент за въздържане и групова мощ ".

Този нов кръг от личен състав на Бундесвера включва войници от артилерията, експерти по разузнаване, медици, както и експерти по нуклеарна и биологична война.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР