Euro Games Technology (EGT) e динамично развиваща се технологична компания

...
Euro Games Technology (EGT) e динамично развиваща се технологична компания
Коментари Харесай

ЕGT и нейният ключ към над 100 пазара

Euro Games Technology (EGT) e динамично разрастваща се софтуерна компания в областта на гейминг промишлеността. Основана е през 2002 година в София, а през днешния ден има 28 офиса и участва на над 100 пазара в целия свят. Специализирана е в създаването, производството и дистрибуцията на хардуерни и софтуерни решения.

Без личното си произвеждане EGT не би била в Топ 5 на игралния бизнес в света, твърди Александър Симеонов, основен шеф „ Производство, доставки и логистика “. Ето какво още споделя той за опорните точки, които трансформират компанията в световна мощ:
360-градусов производствен цикъл
Това значи, че все по-голяма номенклатура от елементи, съставни елементи и възли от нашите артикули се създават in-house, т. е. в границите на нашата компания, което не би било допустимо без дирекция „ Иновации “. Нашите артикули - от хардуера до софтуера, са напълно създадени от нашите експерти и с помощта на това забележителна част от производството може да се прави in-house. Предимствата на този модел са многочислени. Скъсяват се веригите на доставки, по този начин те са по-надеждни, управляват се по-лесно, дават опция да даваме по-кратки периоди за произвеждане, както и по-бързо да се приспособяваме към измененията на пазара, да сме оптимално гъвкави и да можем да отговаряме на потребностите и условията на нашите клиенти. Съществени изгоди от in-house производството са и по-добрата себестойност на продуктите ни и по-добрият надзор върху качеството.
Какво създава EGT
EGT създава цялото си портфолио от крайни артикули. Нашата дъщерна компания EGT SP е профилирана в производството на железни корпуси за игрални машини. Тя прави и металните произведения, нужни за всичките ни крайни артикули. В момента влагаме в автоматизация на индустриалните процеси, в нови машини и съоръжение, в разширение на индустриалната база. Произвеждаме възли като монитори flat и curved, както и touch screen за тях. Оборудвали сме две „ чисти стаи “ с нужните машини и разполагаме с пет индустриални линии за асемблиране. Всичко в тези производства е in-house, като се изключи матриците за мониторите.

Активно използваме технологията OPTIC BONDING и по този начин произвеждаме сами интерактивните клавиатури за нашите артикули. Отскоро усвояваме тази технология и посредством нея сътворяваме към 50% от тези клавиатури. Правим още кабелни форми, sоund box, произведения от полиуретан и доста други.

 Александър Симеонов - Снимка EGT
Хора, от ден на ден хора
Усвояването на нови технологии и затварянето на индустриалния цикъл за съставни елементи и възли води до потребността от нови експерти с пълномощия в разнообразни области. Разкриваме нови работни места и наемаме нови фрагменти. Същевременно хора от EGT, които желаят да се преквалифицират, също имат опция да го създадат.
Инвестиция в чиновниците
Нашето мото гласи, че с цел да бъде една компания сполучлива, тя би трябвало непрекъснато да развива и да образова личния състав си. EGT от дълго време е осъзнала, че нейният най-ценен запас са хората. Ето за какво вършим огромни вложения в нашите чиновници и в възстановяване на изискванията на труд, организираме образования, имаме и доста обществени политики и стратегии. Продължаваме да търсим нови гении. Най-важното е всеки чиновник от йерархията в производството да е задоволително добре подготвен, с цел да се усеща на място и да извършва с лекост отговорностите си. Това се отнася за всички фрагменти – от редовите, които правят съответни интервенции и дейности на работните позиции, като преминем през междинното управническо равнище и стигнем до висшия мениджмънт. Високите пълномощия се реализират с време и неизменност. Създадохме стратегии за образования, ориентирани към Lean промяна и към персоналните качества на мениджърите. Залагаме на Lean практиките, тъй като са зародили в компании, работещи в изискванията на лимитирани запаси. Те са потвърдили конкурентоспособността си по отношение на организации, които имат съвсем неизчерпаеми запаси.
Личните качества на мениджмънта
Известна е фразата, че водачеството е композиция от тактика и темперамент, само че в случай че би трябвало да останете без едно от двете, то дано е тактиката. В EGT знаем, че не бихме могли да вървим напред в трансформацията, без да развием прочувствената просветеност на нашите мениджъри. Тъй като 59% от представянето на работното място зависи точно от страстите, прочувствената просветеност, самопознанието и опитът, които следват от нея, основават мост сред научаването и преобразяване на наученото в практическо деяние. Ако мениджърите ни не са готови за предизвикването Lean промяна, те няма да могат да предадат Lean практиките, които ще научат. Това би обрекло компанията на неуспех.
Новости
Най-новите ни in-house производства: железни произведения и корпуси в EGT Steel Production и потреблението на OPTIC BONDING за сензорните екрани. Направата на железни произведения изисква огромен машинен парк, по тази причина влагаме в нови машини с автоматизация. Имаме роботизирано заваряване и роботизирано прегъване. След няколко месеца чакаме да инсталираме роботизирана система за шлайфане и роботизирана линия за прахово боядисване. Започва и Lean промяна в EGT Steel Production. Преди няколко години създадохме отдел „ Автоматизация на производството “, тъй като производството ни е характерно и доста постоянно няма подготвени решения на пазара. Само за няколко години успяхме да автоматизираме доста от индустриалните процеси с помощта на нашата in-house тактика. Имаме и софтуери, които сме си основали сами за някои характерни процеси.
20-те ключа
 „ 20-те ключа “ е LEAN система, основана за индустриални процеси. Тя е добре структурирана в 20 ключа, които може да се внедряват поетапно. Има четири съществени ключа – класификация и организация на работното място, синхронизиране на задачите, работа в дребни групи и потребление на водещи технологии. Останалите по-късно надграждат. Предимство е, че всеки внедрен ключ се прави оценка, след което на избрани интервали се прави бенчмарк. Така доста елементарно се наблюдава развиването на ключовете, а по този метод и на цялата система. „ 20-те ключа “ ни дава справедлива визия къде се намираме и какво би трябвало да подобрим, с цел да преминем на последващо равнище.
Планове за развиване
В дълготраен проект се стремим да ставаме софтуерно все по-напреднала компания, което е обвързвано с рационализация, автоматизация, асимилиране на нови технологии, само че и с развиване на човешките запаси. Нашата мощ е в нашите отлични експерти.
Текстът е част от бр. 114 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР