EURid, организацията, която управлява .ею и .eu домейните от името

...
EURid, организацията, която управлява .ею и .eu домейните от името
Коментари Харесай

EURid, управляваща .ею и .eu домейните, ще бори киберпрестъпността заедно с IACC


EURid, организацията, която ръководи.ею и.eu домейните от името на Европейската комисия, заяви през днешния ден за съглашение с IACC – International Anti-Counterfeiting Coalition или Международната коалиция против фалшификатите за взаимни дейности и противопоставяне на киберпрестъпността при домейните.eu и.ею. Сътрудничеството цели да почисти регистрите от измами с имена на домейни и да построи по-сигурно домейн пространство за интернет потребителите. Споразумението бе подписано по време на конференцията на Eвропол за битка с престъпността в областта на интелектуалната благосъстоятелност в Будапеща.

Според съглашението за съдействие, EURid и IACC ще обменят информация и ще работят дружно в региона на киберпрестъпността и по-специално в региона на подправянето и пиратството при.eu и.ею домейните като ще подхващат взаимни дейности и ще обменят статистически данни за по-ефективна битка с киберпрестъпността.

През последните три години, EURid доста форсира напъните си за унищожаване на подправени домейни от регистрационната си база данни като в следствие спря над 70 000 интернет адреса като единствено на 21 юни, EURid отстрани 11 760 интернет адреса, някои от които са докладвани за незаконна активност. Настоящото съглашение е първото на IACC с организация за ръководство на интернет домейни.

„ Нивата на киберпрестъпност в света се усилват през последните години и е от изключителна значимост е да продължаваме да следим и идентифицираме незаконните регистрации и противозаконна активност, обвързвана с.eu и.ею домейните, с цел да вземем своевременни ограничения. Ние ще продължим да усилваме напъните си за битка с противозаконната активност в интернет и се надяваме да подтикваме напъните и на останалите заинтригувани страни в тази област. “, сподели Гео Ван Лангенхове, началник на правния отдел в EURid.

„ Онлайн подправянето набъбна доста и заплашва сигурността на интернет потребителите и тяхното изцяло преживяване в интернет. Залагайки на експертността на IACC в региона на битката с фалшификатите и непрекъснатото наблюдаване от страна на EURid на.ею и.eu домейните, това партньорство е позитивна стъпка в посока на изчистване на интернет от измамници и създаване на доверено интернет пространство за всички консуматори. “, означи Боб Баркиези, президент на IACC.

Споразумението сред EURid и IACC е значима стъпка в битката с киберпрестъпността, само че напъните на организациите не стопират до тук. EURid си партнира и работи с голям брой организации по сигурността като Европол и белгийския отдел за битка с киберпрестъпността към Министерството на стопанската система на Белгия.

Домейнът.eu е измежду най-популярните домейни от най-високо равнище в света, свързвайки повече от 500 милиона индивида от 31 страни в една Интернет идентичност. Повече от 3.8 млн. имена са били регистрирани откогато домейнът стартира регистрация през 2006 година Много компании и марки употребяват.eu уеб страница като практично решение, с цел да изразят ясно своята европейска идентичност и своите бизнес упоритости.

EURid е организацията с нестопанска цел, която ръководи домейна от най-високо равнище.eu, след осъществяване на тръжна процедура и назначение от ЕК. Регистърът EURid работи с над 700 упълномощени регистратори и предлага обслужване на 24-те публични езици на Европейски Съюз. Като част от непрекъснатата безрезервност към отбрана на данните, EURid е сертифициран съгласно стандарта за сигурност ISO27001 от 2013 година насам. EURid също по този начин е регистриран по Схемата на Европейски Съюз по ръководство на околната среда и одитиране (EMAS), с което регистърът показва своята угриженост към околната среда. Седалището на EURid е в Брюксел (Белгия), а районните офиси се намират в Пиза (Италия), Прага (Чехия) и Стокхолм (Швеция).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР