Eugene Korea Open Tennis Championships, осминафиналДенис Шаповалов – Жауме Мунар

...
Eugene Korea Open Tennis Championships, осминафиналДенис Шаповалов – Жауме Мунар
Коментари Харесай

Шаповалов е на четвъртфинал в Сеул след чиста победа


Eugene Korea Open Tennis Championships, осминафинал

Денис Шаповалов – Жауме Мунар 7-5, 6-4

Денис Шаповалов стартира присъединяване си на ATP 250 шампионата в Сеул с двусето триумф над международния №59 Жауме Мунар. Поставеният под №4 канадец показва известни съмнения, като и в двата сета изпусна задатък от пробив, само че все пак не позволи сензация и се подреди измежду осемте най-хубави в конкуренцията.

Негов конкурент в идната фаза ще бъде Раду Албот, който отстрани Стив Джонсън след 7-6(3), 7-6(3).

Шаповалов не позволи нито една двойна неточност в хода на дуела, като в това време завоюва 69% от точките си на първи сервис (27/39). Канадецът оползотвори четири от деветте си благоприятни условия за пробив (44%), до момента в който Мунар осъществя два от своите четири брейкпойнта (50%).

Шаповалов избави два следващи брейкпойнта в четвъртия гейм, след което съумя да осъществя първия пробив в мача и да направи резултата 4-3 в своя изгода. Мунар обаче върна брейка и реализира поврат, доближавайки се на един гейм от спечелването на сета. Миналогодишният полуфиналист от Уимбълдън обаче реагира по превъзходен метод, като не загуби точка при идващите си два подавания, а в това време навакса пасив от 30-0 и записа нов брейк, надделявайки със 7-5 в откриващата част.

Във втория сет Шаповалов позволи равнене от 3-1, само че по-късно още веднъж откри правилния темп и за четвърти път проби сервиса на испанеца. Световният №24 стигна до два мачбола при 5-3, само че Мунар избегна заплахата и понижи изоставането си. Шаповалов обаче не му разреши още веднъж да възвърне равенството и победи със 7-5, 6-4 по-късно под два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР