Еуфорията от влизането на ЦСКА-София в групите на Лига Европа

...
Еуфорията от влизането на ЦСКА-София в групите на Лига Европа
Коментари Харесай

Напук на всичко, червените вярват в чудото

Еуфорията от влизането на ЦСКА-София в групите на Лига Европа последователно отминава и последните седмици не бяха лесни за отбора. Чаканият с оптимизъм дуел против ЧФР Клуж беше изгубен, а в шампионата " алените " се препънаха и против Арда (Кърджали), с което серията им от мачове без победа в efbet Liga набъбна до 6. Логинчо или не, старши треньорът Стамен Белчев беше уволнен и сега се търси негов заместител. Днес обаче следва посещение на Рома на " Олимпико " и тимът ще бъде воден от триото Даниел Моралес, Красимир Чомаков и Кирил Динчев.

" Армейците " са окуражени за положително показване във Вечния град и считат, че имат сили да поднесат изненада. През годините отборът нееднократно е реализирал влиятелни резултати, когато това минимум се е очаквало. Ситуацията в групата е такава, че " алените " би трябвало да мислят мач за мач, без да си вършат тънки сметки. Рома несъмнено е любимец, само че в понеделник имаше тежко посещение на Миан (3:3) и упованията са, че тази вечер старши треньорът Пауло Фонсека ще даде отмора на част от титулярите.

В състава на ЦСКА-София няма съществени кадрови проблеми. Изключение е травмата на централния бранител Юрген Матей. Това значи, че двойка централни бранители ще са Валентин Антов и Петър Занев. Отляво в защитата ще е Брадли Мазику, а отдясно ще стартира възобновеният Иван Турицов. Амос Юга и Тиаго Родригес ще си партнират в средата на терена, а малко пред тях ще е Юнус Санкаре, който пропусна гостуването в Кърджали. Али Соу още веднъж ще води офанзивата, а по крилата ще се разчита на Георги Йомов и Джером Синклер. След почивката сигурно ще се появи Жул Кейта.

От началото на сезона Рома има единствено една загуба, освен това служебна. " Вълците " бяха осъдени поради нередовна картотека на халфа Амаду Диавара в първия кръг на Серия " А " против Верона. В класирането отборът е на 9-о място, само че игра мощно против Ювентус и Милан, като и в двата мача стигна до равенства. В Лига Европа съставът на Пауло Фонсека започва с значим триумф при визитата на Йънг Бойс - 2:1.

Днес италианският отбор ще започва без тарана Един Джеко, а на пейката ще останат още Педро Родригес, Жордан Верету и Хенрих Мхитарян. Така в центъра на халфовата линия ще се появят Браян Кристанте и Гонсало Вияр, а по фланговете ще работят Рик Карсдорп и Леонардо Спинацола. Триото в офанзива ще оформят Лоренцо Пелегрини, Борха Майорал и Карлес Перес. На вратата ще е Пау Лопес вместо Антонио Миранте.

Рома не за първи път се изправя на пътя на " алените ". През 1983 година двата отбора се срещнаха на 1/8-финалите в КЕШ, като " вълците " завоюваха и двата мача с по 1:0. През 2009 година пък " джалоросите " се паднаха в една група с родния гранд в Лига Европа и още веднъж взеха максимума. В Рим италианците се постановиха с 2:0 след попадения на Стефано Окака и Симоне Перота, а в София бяха още по-убедителни - 3:0 с две попадения на Алесио Черчи и едно на Филипо Скардина. Любопитното е, че тогава в групата на ЦСКА беше и Фулъм, а за " котиджърс " игра сегашният футболист на Рома Крис Смолинг.

Лига Европа, група " А ":

РОМА - ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни сформира:

РОМА (3-4-2-1): П. Лопес; Ибаньес, Смолинг, Кумбула; Карсдорп, Вияр, Кристанте, Спинацола; Пелегрини, Майорал, К. Перес
Старши треньор: П. Фонсека
ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Бусато; Турицов, Антов, Занев, Мазику; А. Юга, Т. Родригес; Йомов, Санкаре, Дж. Синклер; А. Соу
Старши треньор: Д. Моралес

СЪДИЯ: А. Кулбаков (Беларус)
СТАДИОН: " Олимпико "
НАЧАЛО: 22:00 часа

Лига Европа 2 кръг, четвъртък 29 октомври  Рома 22:00предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР