Еуфория в Нюкасъл след придобиването на футболния клуб от инвестиционен

...
Еуфория в Нюкасъл след придобиването на футболния клуб от инвестиционен
Коментари Харесай

Еуфория в Нюкасъл след продажбата на футболния клуб

Еуфория в Нюкасъл след придобиването на футболния клуб от капиталов фонд, зад който стои престолонаследникът на Саудитска Арабия - Мохамед бин Салман.

Стотици въодушевени почитатели на " джордитата " се събраха пред " Сейнт Джеймсис Парк ". Млади и остарели си спретнаха ваучър - пееха, танцува и се радваха, защото Майк Ашли най-сетне продаде обичания им клуб.
Снимка: Reuters
Ашли бе притежател на " Нюкасъл " през последните 14 години.

Фондът за обществени вложения на Саудитска Арабия закупи 80% от акциите на клуба за 300 милиона паунда.

През 2020-а договорката по придобиването на клуба пропадна след остра обществена реакция. Тогава организации за отбрана на правата на индивида се оповестиха срещу завършването ѝ.

Богатството на консорциума се прави оценка на 320 милиарда паунда и е внушителните 14 пъти по-голямо от това на шейх Мансур, който ръководи британския първенец " Манчестър Сити ". Топ 3 на най-богатите клубове добавя " Залцбург " (Австрия) с 15.7 милиарда паунда.

Сделката за придобиването бе доказана от Висшата лига в четвъртък вечер и оповестена публично, откакто е получено увещание, че кралство Саудитска Арабия няма непосредствено да управлява " Нюкасъл ".
Снимка: Reuters
" Нюкасъл " към този момент има най-богатите притежатели в международния футбол, защото положението на консорциума се прави оценка на 320 милиарда паунда и е внушителните 14 пъти по-голямо от това на шейх Мансур, който ръководи британския първенец " Манчестър Сити ". Топ 3 на най-богатите клубове добавя " Залцбург " (Австрия) с 15.7 милиарда паунда.

В момента " джордитата " са 19-ти в класирането на Висшата лига, без победа от началото на сезона. Привържениците имат вяра, че мениджърът Стив Брус ще бъде уволнен.

Според английските медии любимец за поста му е Брендан Роджърс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР