Еуфория в Хърватия и на Западните Балкани. Отборът се класира

...
Еуфория в Хърватия и на Западните Балкани. Отборът се класира
Коментари Харесай

Полуфинални емоции с марка "Хърватия"

Еуфория в Хърватия и на Западните Балкани. Отборът се класира за първи път в историята си на край на Световното състезание по футбол. " Ватрените " се любуват на най-големия триумф във футболната си история.

" Ние сме кралете на футбола! Ако Господ е рекъл, ще бъдем и международни първенци " - гърмят хърватските медии.

" Капитан, Маестро, Гений " - написа локалната преса по адрес на превъзходния Лука Модрич.

Историческата победа над Англия с 2:1 пристигна след голове на Иван Перишич и Марио Манджукич, а лудостта по площадите в Загреб бе безгранична.

Полуфиналната борба в Москва нощес пък беше в ръцете на един от топ съдиите във футболния свят. Турският рефер Джунейт Чакър има повече от 140 мача зад тила си. Известен с безкомпромисния си манталитет той е вдигнал 581 жълти картона и 37 червени. На това състезание Чакър отхвърли да се съобрази със системата за видео повторения и не отсъди втора дузпа за Нигерия в мача против Аржентина от груповата фаза.
Англия и Джунейт Чакър: код алено (ВИДЕО) Турският арбитър продължава да бъде призрачен сън за островитяните
Футболните пристрастености заразиха и политиците. Срещата Хърватия - Англия бе следена и от международните водачи по време на срещата на върха в централата на НАТО.

Британският министър председател Тереза Мей, заобиколена от немския кнацлер Меркел, турският президент Ердоган и албанския министър председател Еди Рама с интерес следят последната минута от футболната среща. Видето разгласява албанският министър председател на персоналната си страница.

Новият английски външен министър Джереми Хънт също постна фотография в " Twitter ", на която гледа срещата с сътрудниците си от Хърватия и Черна гора. Той написа: Агония!

So proud of the team - they’ve done our country proud. Will come home to a much deserved heroes' welcome.
— Boris Johnson (@BorisJohnson) July 11, 2018

Бившият му сътрудник Борис Джонсън написа различен коментар: " Толкова съм горделив с тима. Накараха страни ни да се гордее. "

В началото на втория ден от срещата на НАТО хърватският президент Колинда Грабар бе посрещната с въпроси за снощната победа.

Британският дипломат в Загреб пък през днешния ден се появи на работно си място в екип на хърватския тим и по този начин съблюдава заричане, обещано пред Би Би Си. В национални екипи хърватските министри организираха съвещание на кабинета.
Снимка: Reuters
Професионалист до самия край! Това е фоторепортерът на " Франс Прес " Юри Кортес. Мексиканецът падна жертва на бурната наслада на хърватите след решителния гол на Манджукич. Повален на земята той продължи да снима и направи някои от най-хубавите фрагменти на вечерта.

В спор за международната купа Хърватия излиза против Франция. Според букмейкърите " петлите " са огромният любимец за трофея. Французите са на край на Мондиал за трети път в историята.

Битката за международната корона е в неделя от 18 часа на стадион " Лужники " в Москва. Ден по-рано Англия и Белгия ще играят в мач за третото място.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР