Еуфория! Папа Франциск пристигна в Раковски ВИДЕО Посрещнаха с "Алилуя"

...
Еуфория! Папа Франциск пристигна в Раковски ВИДЕО Посрещнаха с "Алилуя"
Коментари Харесай

Папа Франциск в Раковски: Нашият закон е любовта!

Еуфория! Папа Франциск дойде в Раковски ВИДЕО Посрещнаха с "Алилуя " папа Франциск в Раковски В Раковски плачат от наслада! Папа Франциск трогна вярващите 250 деца в Раковски към папа Франциск: Ние те обичаме! Защо папата избра да служи в „ Пресвето сърце Исусово “? НА ЖИВО: Папа Франциск се среща с католическата общественост у нас Градушка удари Раковски, не спря папата НА ЖИВО Дядо Николай разкритикува визитата на папа Франциск Започна молитвата за мир на пл. "Независимост " (НА ЖИВО) Борисов ще изпрати папа Франциск на летище София

Литургията се организира в църквата " Пресвето сърце Исусово ". Папата даде и Първото причестяване на 250 деца от цяла България. Тайнството на първото причестяване е част от католическата традиция.

Хиляди вярващи чакаха папа Франциск в Раковски. Всички чакаха и неговата благословия към децата, които за първи път ще одобряват тялото и кръвта Христови.

" Момичета и момчета, пристигнали сте тук от всяко кътче на тази земя на розите, с цел да участвате в този превъзходен празник, който съм сигурен, че няма да забравите в никакъв случай ", обърна се папата към децата.

" Първото причестяване на първо място е един празник, в който честваме Иисус, който пожела да остане постоянно до нас и няма в никакъв случай да ни изостави. Изминахте дълъг път, с цел да дойдете в град Раковски. Вашите свещеници и учители по вероучение ви придружиха и по пътя, който ви води през днешния ден до срещата с Иисус и да го приемете в сърцата си ", продължи папа Франциск, представен от bTV.

" Помнете, че това свещенодействие е на първото причестяване, а не на последното. С това свещенодействие приемате Бога ", обърна се към децата папата.

Папата описа на децата, че да приемеш първото причестяване значи да желаеш всеки ден да си все по-близо до Иисус, да пораства другарството ти с него и да помагаш и на другите да се любуват на другарството, което желае да ни подари.

" Господ се нуждае от вас, с цел да може да извърши чудото. Да подари своята наслада на вашите близки и другари ", прикани Негово Светейшество.

След края на Светата литургия папата се отдръпна на къса отмора и обяд в манастира " Света Елисавета " в Раковски.

След това Негово Светейшество ще се срещне с част от католическата общественост в църквата " Свети Архангел Михаил " в града.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР