Ето за какво да внимаваме в изборния ден До 30

...
Ето за какво да внимаваме в изборния ден До 30
Коментари Харесай

Как да гласуваме днес за европарламент ВИДЕО

Ето защо да внимаваме в изборния ден До 30 000 лева санкция за алкохол на изборите

Днес се организират изборите за български представители в Европейския парламент. Изборният ден стартира в 7 часа и ще завърши в 20 часа.

България е измежду последните страни, които ще избират депутати за идващия Европейския парламент. Гласуването към този момент беше извършено в някои от европейските страни, само че окончателните резултати ще бъдат оповестени довечера.

Днесс избираме сред претендентите на 15 партии, 8 обединения и 10 инициативни комитета.

Право на глас има всеки жител, навършил 18 години, в случай че е живял в България или в друга страна член на Европейския съюз минимум три месеца директно преди изборите. За да може да упражни правото си на глас всеки гласоподавател би трябвало да носи в изборната секция персоналната си карта, паспорт или военна карта.

Член от изборната комисия ще ревизира данните Ви и ще впише нужното в изборните описи. Друг член от комисията откъсва пред Вас бюлетина от кочана и й слага щемпел на гърба. В кабината Вие би трябвало да поставите със наследник химикал знак „ Х ” или „ V ” единствено в едно от квадратчетата за гласоподаване за партия, коалиция или самостоятелен претендент или в квадратчето „ Не поддържам никого ”.

Гласоподавателите ще могат да избират да гласоподават с машина или с хартиена бюлетина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР