Ето втора порция растителни източници на протеин, на които да

...
Ето втора порция растителни източници на протеин, на които да
Коментари Харесай

Най-добрите източници на протеин за Коледните пости

Ето втора порция растителни източници на протеин, на които да обърнете внимание, в случай че по една или друга причина не консумирате месо.
Черен фасул
Една чаша черен фасул съдържа към 15 грама протеин и 15 грама фибри. Тази вкусна вариация на боба е доста потребна и вкусна. А най-хубавото е, че можете да я добавите към яхнии, салати и даже да си приготвите вегетариански бургер с фасул.
 Най-добрите източници на протеин за Коледните пости (Част 1) Най-добрите източници на протеин за Коледните пости (Част 1)
Едно от провокациите, пред които са изправени доста вегетарианци и постещи хора, е включването на задоволително протеини при липсат...
Спирулина
Този прахуляк от синьо-зелени водорасли в действителност е суперхрана с доста хранителни и здравословни изгоди. За най-бърз и елементарен банкет, прибавете я в смутита, с плодове и неподсладено бадемово мляко. По този метод ще дадете на тялото си 12г. протеин.
Орехови ядки
В съпоставяне с други бобови растения, орехите имат по-малко протеини като цяло, само че са един от обичаните на мнозина източници на протеин, тъй като са цялостни с антиоксиданти.  В една шепа орехи има 4 грама протеин, само че те също имат някои потребни за сърцето здравословни мазнини, в това число омега-3 мастни киселини (рядка находка за ядките). Добавете орехи към вашите смутита или да намажете малко орехово масло върху пълнозърнест самун. Орехите също са превъзходен метод да добавите кремообразност към дресингите, вместо да употребявате млечни артикули.
 Ползите от постите и гладуването Ползите от постите и гладуването
По време на Великденските пости единственото, което може да се случи, е човек да спре да приема медикаментите си. Това сподели диетологът д-...
Фъстъци
Феновете на фъстъчено масло ще се радват, като знаят, че фъстъците са едни от най-хубавите растителни източници на протеини.  Две супени лъжици фъстъци имат 8 грама протеин и са цялостни с потребни хранителни субстанции, в това число мононенаситени мазнини, витамин Е, ниацин, фолиева киселина и манган. Консумирайте натурално фъстъчено масло, което не съдържа захар и други добавки. Можете да добавите фъстъчено масло и към смутита и салати за спомагателен усет и доза протеин.
Сейтан
Друг източник на растителен протеин, този набиращ известност сурогат на месото се прави с подправки и пшеничен глутен. Резултатът? Опакован с протеини сурогат на месо, който съгласно диетолозите е отлична, постна алтернатива, която няма да задържа доста вода, както вършат зърната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР