Ето текста на писмото, което ще бъде изпратено до Патриарх

...
Ето текста на писмото, което ще бъде изпратено до Патриарх
Коментари Харесай

Петиция за отнемане на орден “Св. цар Борис - Покръстител”, присъден от Българската Православна Църква на Путин

Ето текста на писмото, което ще бъде изпратено до Патриарх Неофит и Светия Синод на Българската Православна Църква:

Ваше Светейшество,
Ваши Високипреосвещенства,

Ние, като група православни миряни, се обръщаме към Вас като архиереи на Българската Православна Църква, с молба и предпочитание да остане чисто името на българския нравствен храм. Отчитайки правото и благородството на българското православие, дало светлината на вярата в земите на Киевска Рус и асъдействало за първосветителството на митрополит Киприян (Българина) – митрополит Киевски, Литовски, Московски и на цяла Русия, от известния български болярски жанр Цамблак, приет публично през 1472 година за светец и вълшебник, считаме за наш нравствен дълг да се обърнем към Вас.

Смятаме за значимо и навременно да бъде отнето достолепието на Владимир Владимирович Путин от присъдения му медал “Св. цар Борис - Покръстител”, златен – най-високото отличие на БПЦ, връчено му през 2003 година Тежкото клане и безчовечната гняв, с която този човек хвърли в братоубийство и яд близки по нематериалност и генезис нации, ни дава мотив за тази молба.

Този позор не трябва да тегне върху снагата на българското православие. Изтреблението на мирни поданици и християни - деца, дами и старци нямат опрощение нито пред Господ, нито пред пастирите му на Земята. Награденият прегази с делата си част от главните Божи заповеди, което е непростителен грях за всеки християнин. Лицето, с дейностите си, приема себе си за Бог, което е нарушаване на Първата Божа заповед, другояче не би посмял с властта си да заплашва с заличаване човешкия жанр на Земята. С дейностите си лицето прегази неведнъж Шестата Божа заповед – Не убивай, като затри от лицето на света хиляди човешки същества и изпрати почтените им души в отвъдното. Лицето прегази и Осмата Божа заповед – Не кради, като заграби непознати земи, парцели и богатство в своя изгода. Прегази и Деветата Божа заповед – Не лъжесвидетелствувай срещу близък си, като сподели пред целия свят, че други са отговорни за убийствата, които той твори и даде обещание, че няма да нападне и съсипе съседа си. Прегази и Десетата Божа заповед – Не пожелавай нещо, което е на близък ти, като се пробва да вземе свободата, достолепието и мира на достолепния народ на Украйна.
Същият, с безчовечна свирепост бомбардира Свято – Успенската Свягорската лавра в град Святогорск, Донецка област, която сега приютява 500 бежанци, от които 200 са деца. Тя е и една от трите светини на Украйна, дружно с Киево - Печерската и Почаевската лавра, където миряните намираха разтуха и славеха от епохи името Христово.

Ваше Светейшество,
Ваши Високипреосвещенства,

Освободете ни от срама, че нашите предстоятели са наградили човек, който е толкоз надалеч от правилата на вярата, колкото изчадието адово от същността на християнската нравственос и морал. Съзнаваме, че оценката е обещано в друго време и по различен мотив, само че не би имало опрощение през днешния ден това достолепие да остане негово владеене.

С почитание:
Николай Хаджигенов – ръководител на „ Ние идваме! “
Валентина Василева-Филаделфевс
Мария Капон
Георги Табаков
Арман Бабикян
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР